31 Mart Mahalli İdareler seçimleri yaklaşırken, partilerin saha çalışmaları sürüyor.

Ancak süreç, 8'li koalisyonun en büyük paydaşları olan 2 muhalefet partisi arasında hile ve zorbalık içeren bir iç çatışmaya dönüştü.

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasında afiş gerilimi artarak devam ediyor.

AKŞENER: BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞAN BEŞTEPE DEĞİL, SARAÇHANE

Bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçim afişlerinin asılmasının engellendiğini iddia ederek CHP'ye yönelik suçlamalarda bulundu.

İYİ Parti Lideri Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında, 31 Mart'taki yerel seçimde kullanacakları afişleri göstererek, İstanbul'da reklam panolarında kullanılacak afişlerin engellendiğini belirtti.

Oldukça tepkili olan Akşener, birilerinin İYİ Parti'nin "billboardsuz seçim kampanyası" yapması için çalıştığını söyledi.

İktidarın değil, CHP'nin kendilerine engel olduğunu vurgulayan Akşener, "Bizi sansürlemek isteyen saray değil, belediye. Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil Saraçhane. Ya ne kadar da ilginç değil mi? 'Hadi canım, o kadar da olur mu?' dediğinizi duyar gibiyim. Heyhat, oluyor. Maalesef oluyor." sözlerini kaydetti.

CHP'Lİ TEKİN'DEN TERÖRÜN SİYASİ UZANTISIYLA İLGİLİ İTİRAF GELDİ

CHP'nin yönetiminde bulunan 3 büyük şehirde İYİ Parti seçim afişlerinin engellenmesi ile ilgili tartışmalar bu akşam da devam etti. 

Habertürk'e konuk olan eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İYİ Parti seçim afişindeki ifadelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, afişin içeriğinin "çok sakıncalı ve sorunlu" olduğunu öne sürdü.

CHP'li Tekin'den canlı yayında itiraf geldi. İYİ Parti'nin afişindeki "Cumhuriyete savaş açana da, teröre alan açana da" sözlerini üzerine alan Tekin, CHP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısıyla olan iş birliğini itiraf etti.

"Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak çok incindiğini" belirten Tekin, "Şu lafların muhatabı Cumhuriyet Halk Partisi olabilir mi? Diyor ki, 'teröre alan açan...'" ifadelerini kullandı.

Sunucu: Niye CHP olduğunu düşündünüz? 

CHP'li Gürsel Tekin: Çok açık ve çok net yani. Burada sadece isim vermemiş. Burada baktığınız da çok rahatlıkla anlayabileceğiniz...

Sunucu: Bir okur musunuz.

CHP'li Gürsel Tekin: Önce, "Cumhuriyete savaş açana da, teröre alan açana da..." deniyor. Yani teröre alan açan Cumhuriyet Halk Partisi değil.

Sunucu: Neden o zaman böyle bir şeye alınıyorsunuz?

CHP'li Tekin: Çok açık bir şekilde ifade ediyorlar. CHP'nin zaman zaman HDP-DEM'le görüşmeleri ve temasları... Elbette insanlar belli bir siyasi partileri beğenmeyebilir.

Yorumlar 75 Yorum Var
  • Metin Güner 01.02.2024 14:09
    1991 de İlk meclise siz Soktunuz... Siz Büyüttünüz, Siz Şımarttınız.. Kol Kola siz Yürüdünüz... Yüce Türk Milletinin Meclisinde CUMHURİYETİN değerlerini Hep Beraber Yok Saydınız.. Kağosa Birlikte El Kaldırdınız.. TERÖRE Ses Çıkarmadınız... Eşkiyayı Çukurlara Gömdük Zorunuza Gitti. Şehite Hakaret , Terörist Leşine Ağıtlar Dizdiniz Savundunuz... YAZIKLAR OLSUN ...
  • salih1159 01.02.2024 13:35
    Bu hdp yada dem kısacası pkk nın partisi,hiçbir milletvekilleri yokki dağda pkk lı birinci derece yakın akrabası olmasın,Bir elinde kuran bir elinde bayrak olan insanlar değil tabiiki,o halde chp neyin peşinde.chp bu seçimlerde tamamen bitti.nokta.
  • İdo 01.02.2024 13:19
    CHP yıllardır güvenlik sorunuda maalesef demokrasi oyunu oynandığı için demle birlikte hayattalar
  • Ali Kaya 01.02.2024 12:04
    İyi Parti nin açıklaması doğrudur. Chp teröre alan açmaktadır. Kandil ağzıyla konuşmaktadır. Dem liler kırmızı halı ile karşılanmaktadır. Chp=Dem, ikiside bu ülke için milli güvenlik sorunudur.
  • Türk 01.02.2024 12:02
    Çaycı Tekin kıvıramamışsın. Çaycılığı bırakalı hantallaştın. A8 ile gezmeye devam.
Daha fazla yorum görüntüle