Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen '5 vakit spor' projesi kapsamında yaşlılar, camilerde eğitmenler eşliğinde spor yapıyor. Proje kapsamında Abdülhamid Han Camii'nde namaz sonrası cemaate egzersiz yaptıran spor eğitmeni Fatih Yamanoğlu, "Etkinlikler fiziksel aktiviteye uygunluk çerçevesi içerisinde yapılıyor. Kültür fizik hareketleri yapıyoruz. Biraz daha yumuşak hareketlerle insanları yormadan yapıyoruz" dedi.

Bağcılar Belediyesi bazı sağlık sorunlarını önlemek için ‘5 vakit spor’ adlı proje ile namaz kılmaya gelen yaşlılara spor imkanı sunmaya başladı. Yaklaşık 3 hafta önce başlayan etkinlik ile Bağcılar genelindeki 11 camide namaz kılmaya giden yaşlılar, namazdan sonra eğitmen eşliğinde spor yapıyor. Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen projede öğle ve ikindi namazlarından sonra sağlıklı yaşam için eğitmen rehberliğinde temel spor hareketleri öğretiliyor.

PINAR: RAHAT HAREKET EDEBİLİYORUZ

65 yaşındaki Tufan Pınar, “Öncelikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinlik çok güzel bir etkinlik. Hocamız ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Mesela biz ihtiyar olarak çalışmayan tembel insanlarız. İhtiyarlık dolayısıyla mecburi tembelleşiyoruz. Bu hareket dolayısıyla rahat rahat hareket edebiliyoruz. Herhangi bir yerimiz ağrımıyor. Bu iyiliğini gördük. Devamlılık da kazandı” dedi.

UZUNYÜZ: YAPTIĞIM SÜRECE FAYDASINI GÖRDÜM

75 yaşındaki Yusuf Uzunyüz ise “Yaptığım sürece faydasını gördüm. Gayet güzel bir şey. Hocamız geldiği müddetçe devamının yapılmasını isteriz. Yapılırsa memnun oluruz” ifadelerini kullandı.

YAMANOĞLU: ETKİNLİKLER FİZİKSEL AKTİVİTEYE UYGUNLUK ÇERÇEVESİ İÇİNDE YAPILIYOR

Cami cemaatinin yoğun ilgi gösterdiğini belirten spor eğitmeni Fatih Yamanoğlu, “Belediyemizin etkinliği kapsamında camilerimize spor aktiviteleri yaptırıyorum. Genelde yaşlı kesimden bir katılım var. Katılım baya yüksek. Her öğlen bu çalışmayı yapıyoruz. Etkinliklerimize çocuklar da katılıyorlar. Etkinlikler fiziksel aktiviteye uygunluk çerçevesi içerisinde yapılıyor. Kültür fizik hareketleri yapıyoruz. Biraz daha yumuşak hareketlerle insanları yormadan yapıyoruz. Yaş ortalamamızın yüksek olmasından kaynaklı da herhangi bir rahatsızlık çıkmaması için küçük aktiviteler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Mahmud 05.02.2024 22:44
    Mescitler yalnızca ibadet içindir
  • Asım 05.02.2024 07:44
    Çok güzel, bilhassa yaşlılar için çok gerekli. Hastaneler eklemleri ve kasları ağrıyan yaşlılara çare bulamıyor.
  • Şeyma 05.02.2024 06:51
    Doktorun hareket edeceksin dediği fakat Evden çıkaramadığımız, yalnızca namazdan namaza camiye giden 70 yaşındaki babam için gayet güzel bir uygulama. İzleyince nasıl mutlu oldum. Umarım tüm Bağcılara yayılır bu etkinlik.
  • Aslan 05.02.2024 06:16
    Abuk sabuk zikir cekmekden bin Kat iyidir
  • Osman b. Kamil 05.02.2024 04:59
    Resulullah sas. Efebdimiz buyurdular: "Mescidler ancak Allah cc.'ı zikretmek, Kur'an-ı Kerim okumak ve namaz kılmak için inşa edilmiştir." (Müslim, "Mesâcid")
Daha fazla yorum görüntüle