Haber7-ÖZEL

31 Mart yerel seçimlere kısa zaman kala seçimde yarışacak adaylar netleşmeye başladı. Özellikle İstanbul'daki sonuç merak edilirken Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri öne çıkıyor. 

Anket şirketleri halkın nabzını yoklamaya devam ederken sonuçlara göre kararsız seçmen oranının halen yüksek olduğu görülüyor. Araştırmacılara göre bu kesim seçim sonuçlarını belirleyebilir. Haber7 özel içerik editörü Nurullah Alpay, Türkiye'nin Nabzı anketini ve İstanbul'daki seçim çalışmalarını Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir'e sordu. 

MURAT KURUM ÖNDE

Optimar'ın 3 bin örneklem üzerinde telefon destekli bilgisayar yöntemiyle yapıtığı araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 36.3’ü Murat Kurum’un İstanbul’un sorunlarını çözeceğini düşünürken, Ekrem İmamoğlu'nun sorunları çözeceğini düşünenlerin oranı yüzde 35.2’de kalıyor.

Optimar'ın anketine katılanlar “Kime oy verirsiniz?” sorusunaysa şöyle yanıt verdi:

Ekrem İmamoğlu’na oy veririm diyenlerin oranı yüzde 39.1 olurken Murat Kurum diyenlerin oranı yüzde 37.7 çıkıyor. İmamoğlu’na oy vermem diyenler yüzde 47 olurken Kurum için bu oran yüzde 47.4 oldu.

İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu’ya oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 5, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu diyenlerin oranıysa yüzde 4 oldu. 
Ankete katılanlar,  “İstanbul’un sorunları neler” sorusuna yüzde 48.4’ü trafik, yüzde 39.2’si toplu taşıma hizmetlerinin artırılması ve yüzde 38.7’si ise kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi yanıtını verdi.

Optimar halka "İstanbul'un sorunları neler" sorusunu yöneltti ve yüzde 48.4'le trafik ve 38.7'yle de kentsel dönüşüm cevaplarını aldı.

KURUM YÜKSELİŞTE İMAMOĞLU DÜŞÜŞTE 

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, kararsız seçmenin sonucu yerel seçimlerin sonucunu belirlemesini öngördüğünü belirtirken milliyetçi seçmenin de 31 Mart'ta büyük bir rol oynayacağına değindi. Daşdemir, yapılan son anket çalışmalarına göreyse AK Parti'nin İBB başkan adayı Murat Kurum'un yükselişte, CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun düşüş trendinde olduğunu söyledi.

Murat Kurum'un kazanmaya çok yakın olduğunu belirten Hilmi Daşdemir, "tanınırlığı az olduğu için geriden başlamıştı ancak şu anda Murat Kurum'un seçimi kazanacak gibi duruyor." ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL ANKARA'YI ETKİLER Mİ?

Yerel seçimlerde İstanbul'daki iklimin Ankara'yı da olumlu etkilemesini beklediğini söyleyen Daşdemir, Turgut Altınok'un da böylece önde olacağını ifade etti. 
Optimar başkanı Daşdemir, deprem bölgelerinde AK Parti'nin gösterdiği çalışmalar neticesinde halkın sempatisini ve güvenini kazandığını bu yüzden de Hatay gibi illerde önde olmasını beklediklerini  belirtti.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Fiko 07.02.2024 03:48
    İmamoğlu tüm beceriksizliğine, aymazlığına rağmen Hala bu kadar oy alıyorsa; İmamoğlundan hizmet anlayışından ziyade, Oy verenlerin hizmet anlayısını incelemek, hattaÜniversitelerde tez konusu yapmak lazım. Gerçi İstanbul ölçeğinde, mezarlıklara koyulan naylon ibriği bile büyük hizmet diye anlatan taraftarlarını gördükten sonra bu durumu çokta yadırgamamak lazım.
  • polat alemdar 07.02.2024 03:12
    MURAT BAŞKANIM SONUNA KADAR HAK EDİYOR BU GÖREVİ..ALLAH MUVAFFAK ETSİN İNŞ..a
  • Ayşe 07.02.2024 02:02
    Hala bu İmamoğlu na oy verecek % 35 mi var?? Pess pess
  • İsmail 07.02.2024 00:07
    İnşallah MURAT gerisi sadece teferruat.
  • mert 06.02.2024 23:04
    asla ankedtler hic ihtiyac yooooook Allahin izniyle Murat Kurum kardesimiz adamin hasi ,imanli ,Allahin istegigi her özellikler sahip ve Merhum Fatih Sultan Mehmed Han IN emenitene en laikidir, kardesimiz,yüzde yüz kazanacaktir,
Daha fazla yorum görüntüle