İzmir'de CHP'de yerel seçimlere yönelik yaşanan kaos her geçen gün derinleşiyor. Aday olarak açıklanan isimlere isyan edenlere CHP'li Siyaset Bilimci Mithat Baydur da katıldı.

Sözcü TV'de konuşan Siyaset Bilimci Mithat Baydur "İzmir'de siz onu (Behice Yıldız İşçimenler Ünsal) nasıl aday yapıyorsunuz. Anketi kime yaptırıyrosunuz. Benim orada yazlığım var. Komşularım Karşıyaka belediye başkanından hiç memnun değiller. Yolda görsem tanımam. İzmir'de gelip nasıl bu adamı aday gösteriyorsunuz. Kimden intikam alıyorsunuz?" dedi. 

"ADAY KRİTERİNİZ NE?"

Aday belirlemedeki kritik hatanın altını çizen Baydur Dikili ilçesinde verdiği örnekle şu ifadeleri kullandı;

Dikili münzevi hayat süren insanların, genelde emeklilerin yaşadığı ama herkesin mutlu bir hayat sürdüğü memnun bir yer. Bunu ben kendi gözlerimle gördüm. herkes memnun. neden aday değişiyor. Kriteriniz nedir? Kriter eğer kongrede size yakın olan ve olmayan gibi bir kriterse tarihi bir dibe vurma olur. 

KARŞIYAKA'DA YAŞANAN ADAY KRİZİ 

Karşıyaka Belediye Başkan adayı olarak Behice Yıldız İşçimenler Ünsal'ın belirlenmesine tepkiler gelmişti.

Belediye başkan aday adaylarından Serdar Yavaşoğlu, Karşıyaka'nın sokaklarını bilmeyen, ilçeyle ilgili projesi olmayan adayın atanmasını protesto ettiklerini, ilçede 28 aday adayının başvuru yaptığını ancak tepeden inme yöntemle adayın belirlendiğini öne sürerek, şunları kaydetmişti;

"Genel merkez, bizlere 'ön seçim yapacağız' dedi, yapılmadı. 'Eğilim yoklaması yapacağız' dediler, yapılmadı. 'Anket yapıp halka soracağız' dediler, o da yapılmadı. 28 aday adayı mülakata girdi ama atanan arkadaş ne mülakata girdi, ne bir gün ilçeye geldi."

Yorumlar 40 Yorum Var
  • Ottomans 18.02.2024 23:46
    Chp bittide okeye donuyor
  • Mehmet 18.02.2024 00:53
    Tunç Soyerin tekrar aday gösterilmemesine çok sevindim.
  • nuri 18.02.2024 00:46
    Tıpış tıpış ...
  • Deli dumrul 18.02.2024 00:11
    Boş boş konuşmayın,ne diyor ışıklı neonlu ablalar,aday kim önemli değil oduna bile oy veririm.daha neyi tartışıyoruz
  • Kaloğlu 17.02.2024 23:58
    Bir daha seni bu ekrana çıkarmazlar
Daha fazla yorum görüntüle