Ana muhalefet partisi CHP'de aday belirleme süreci tartışmaların gölgesinde geçirildi, ancak 'Lütfü Savaş' krizinde henüz bir çözüm bulunamadı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümündeki anmalara katılan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Hatay halkı tarafından protesto edilmişti.

Parti içerisinde Savaş'ın adaylığına karşı çıkanlar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de seslenerek Savaş'ı istemediklerini belirtmişti. CHP'li yöneticiler, Savaş’ın adaylığının yeniden konuşulacağını söylese de Özel, "Savaş'ın kırsaldan acayip oy aldığını ve kendisine alternatif bulamadıklarını" ifade etmişti.

"MİLLET BUNLARA NASIL GÜVENSİN"

Konuyla ilgili Haber Global'de değerlendirmelerde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, CHP liderinin ikilemini şu ifadelerle özetledi:

"'Yerine başka aday bulamıyoruz' demişti değil mi Özgür Özel. Şimdi yine bir gerekçeyle, 'Lütfü Savaş'ın yerine başka aday bulamıyoruz' diyebilir. Millet bunlara nasıl güvensin?

Önce dediler ki, 'Anketlerde yüksek çıkıyor Lütfü Savaş, halk istemese de Hataylı istemese de onu yapacağız.' dediler. Sonra dediler ki, 'Anketlere bakacağız, anket ne derse onu yapacağız.'

Peki daha önce 'halk istiyor' derken nereye bakarak konuştun?

Sonra gerekeni hala yapamadın. Yani başından beri CHP yönetiminde bir kanadın istemediği bir aday adayı şu anda Lütfü Savaş. Burası su götürmez bir gerçeklik."

 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Doğrucu Davud 19.02.2024 11:35
    Bunlarınki sarhoş muhabbeti mi desem geyik muhabbeti mi bilemedim ama chp'lileri ciddiye almağa gerek yok !..
  • Ali 19.02.2024 11:27
    Allah ım sen chp chplilerin ve fetöcülerin kibrini daim bahtını karanlık eyle
  • Salih Yılmaz 19.02.2024 09:45
    Sadece 2024 Ocak ayında özellikle vatansever 26 bin CHP üyesi istifa ettiği gündemde.
  • Yılmaz Çetin 19.02.2024 09:40
    2024 Yerel seçim sonrası CHP genel başkanı Mustafa Sarıgül olacak iddiası gündemde.
  • Ali 19.02.2024 09:27
    Riyakarlık sadece chp de değil ki toplumda da hat safhada
Daha fazla yorum görüntüle