Yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için partiler adaylarını açıklıyor. Ancak muhalefet bloğunun adaylık muamması son bulmadı.

Adaylık sürecine sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti'nin Esenyurt ortaklığının arka planı ortaya çıktı.

CHP'li yorumcu Barış Yarkadaş kirli alışverişi tv100'de açıkladı.

Barış Yarkadaş, CHP ile DEM Parti arasında sürdürülen Esenyurt pazarlığının detaylarını şu ifadelerle duyurdu:

"Ahmet Özer, Esenyurt adayı olarak atandı. Atanırken baya tartışmalar yaşandı. Dün Ekrem İmamoğlu, Hüseyin Ergün ve Özgür Çelik toplantı yaptı. İmamoğlu şu anda İPA'da uzun bir süredir çalışma yürüten Ahmet Özer ile devam etmek istediklerini söyledi. Ergün, kendi düşüncelerini aktardı. İl Başkanı çok fazla konuşmadı. 

"2 İSİM MASADAYDI"

2 isim masadaydı. İsmail Topkaya ve Ahmet Özer konuşuluyordu. İmamoğlu'nun Özer'den yana tercih kullandığı ortada. Yayına gelmeden önce Topkaya ile konuştum. Kent uzlaşısı konusuna tarafların taleplerin bildiğini, dinlediğini söyledi. Dün akşam saatlerinde Özer'ın adaylığı netleşti. Özer'i aradım. 'Aday mısınız' diye sorunca 'İlk kez sana söylüyorum, adayım' dedi. 

CHP 2 TEKLİFE DE SICAK BAKMADI

DEM Parti, CHP ile bazı görüşmeler yaptı ama bu görüşmeler sonra koptu. DEM Parti, kent uzlaşısı konusunda uzlaşma olacaksa protokol istiyordu. Kent uzlaşısı olacaksa eş başkanlık sistemini istiyordu. CHP'nin her iki teklife de sıcak bakmadığını, İmamoğlu'nun 'ben herhangi bir şekilde protokol imzalamam' dedi. 

"20 DEM PARTİLİ İSİM, CHP LİSTESİNDEN MECLİS ÜYESİ OLACAK"

DEM Parti kent uzlaşısı kapsamında Esenyurt'ta aday çıkarmayacak. Ahmet Özer, CHP'den aday olacak. DEM Parti'de CHP'den çeşitli ilçelerden 1'er meclis üyesi sokarak İBB'de kendisini temsil ettirecek. 20'ye yakın bir sayıdan bahsediliyor."

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Gültepeli bjk 20.02.2024 13:07
    chp,ve,dem acil şekilde kapatılmalı yoksa vay halimize ülkemize meclisimize saygılar
  • 1453 20.02.2024 13:01
    VATANI SATAN; chpkk !..
  • yoğunlook 20.02.2024 13:01
    Chp ülkeyi de dağıtacak.
  • İsmail 20.02.2024 12:09
    O kadar güzel yazmışsınız ki teşekkürler.. Yorummudur, gerçekmidir bilmem ama şunu sormak istiyorum bu isimlerin YSK ca açıklanmış seçilemez yasakları var mı ve seçilecekleri garanti mi.
  • tokatlı 20.02.2024 11:59
    belliydi zaten her ne kadar aday gösterselerde dem ile chp hdp adalar ve belli yerlerin adayıları dem e verdiler seçmenin buna dikkat etmesi gerekir yok böyle odunu koysak kazanır bu seçmen odunmu
Daha fazla yorum görüntüle