Can Ataklı, CHP'nin Esenyurt adayı Ahmet Özer'e arka çıkarak "Devlet kurmalarının kimseye bir zararı yok, ayrıca haklarıdır" açıklamasını yaptı.

Skandal 'Kürdistan' çıkışı ile kamuoyunda bilinen DEM'li Ahmet Özer'in CHP-DEM Parti  pazarlığında İstanbul Esenyurt’ta  aday olarak göstereceği iddia ediliyor.

KÜRDİSTAN HAYALİ KURAN DEM'Lİ ÖZER'E GÜZELLEMELER

CHP'li Can Ataklı "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı" şeklinde beyanatlar veren gündemdeki isim eski HDP'li Ahmet Özer'e destek verdi.

ATAKLI TERÖR DEVLETİ TEHDİDİNİ ANLAMAMIŞ

"Kürt Devleti kırmızı çizgimizdir lafını anlayabilmiş değilim." diyen Altaylı şu ifadeleri kullandı;
 
Özer'in konuşmasına bakarsanız Türkiye'de Kürt devletinin kurulmasında bahsetmiyor. Tarihsel olark değerlendirme yapmış "Kürtler bugünlere hiç devlet kurmadan geldiler. Irak parçalandı. Irak'In kuzeyinde özerk bölge gibi burada bir devlet kurmalarının kimseye bir zararı yok. Ayrıca da haklarıdır" diyor.

Böyle bir talep Türkiye'den bir toprak talebi veya Türkiye'de bir devlet kurulması anlamına gelmez. Türkiye'de bu ifadeleri pek çok kez çok sayıda aydın ve ben de söyledim. Kürt Devleti kırmızı çizgimizdir lafını anlayabilmiş değilim. İŞİD şeriat devleti kurarsa kırmızı çizgi mi? Kürt halkının yaşadığı bir bölge bu. Kürt kökenli olanların bir bölümü Suriye'de bir bölümü Irak'ta ve Türkiye'de. Eğer burada bir devlet kurarlarsa Türkiye'den de bir toprak talebini getirir. Getirir-getirmez o ayrı mesele ama "Kürt halkının devlet kurma hakkı vardır" demek ille  Türkiye'de bir bölücülük anlamına gelmiyor.

Yorumlar 86 Yorum Var
  • Halit 19.03.2024 13:44
    Emparyalistlerin sözcüleri. ABD de senden faklı birşey mi söylüyor
  • metehan 19.03.2024 13:38
    devlet seyrediyor .demokrasi var .o demokrasi ülkemizi parçalayacak .batının maşası olmuş öyle demokrasiye lanet olsun .
  • Şeref 21.02.2024 00:00
    Size allah öyle bir bela verecekki nerden geldiğinizi bilemeyeceksiniz devlet kurmak isteyen varsa bu ülkede ne işiniz var gidin ırakta kurun sizin hattinizi tayip erdoğan bildirecek alçaklar sizi
  • HIDIR BUDUR 20.02.2024 23:58
    Un elerken elektennnnn, nelerrrrrr nelerrrrrrr geçiyorrrr deliktennnn...
  • Haluk 20.02.2024 23:58
    Anayasa mahkesi baskani zuhtu Aslan in en deger verdigi gazeteci dostudur.
Daha fazla yorum görüntüle