HABER7

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan adaylık krizleri sona erdi. Yerel seçimlere sayılı günler kala partinin tüm belediyelerde adayları belirlendi, CHP yönetimi, kamuoyunda ve parti içinde pek çok tartışmaya neden olan Hatay'la ilgili kararını da netleştirdi. Parti mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la yola devam kararı aldı. 

CHP'DEN LÜTFÜ SAVAŞ AÇIKLAMASI

CHP'den yapılan açıklamada, "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verilmiştir." denildi. 

"HAYSİYETLİ İNSANIN İSTİFA ETMESİ GEREKİR"

CHP'de Hatay ve Lütfü Savaş ismi üzerinde yaşanan tartışmalar gazeteci Fatih Altaylı'yı çileden çıkardı. Günlerdir yaşananlar üzerine Lütfü Savaş'ın hala partiden istifa etmeyerek tekrar aday olmama kararı vermesine tepki gösteren Altaylı, "Genel Başkan benim adıma böyle bir şey söylese, başkanı ararım al o adaylığını ne yapıyorsan yap derim ve istifa ederim. Haysiyetli insanların yapması gereken budur" dedi. 

"SİYASETTE BÖYLE BİR KAŞARLAŞMA VAR"

CHP'de herkesin bir taraftan kıvırdığını söyleyen Altaylı, "İstifa et kardeşim. "Ben çekiliyorum ne haliniz varsa görün" de. Ama bu siyasette böyle bir kaşarlaşma da var." ifadelerini kullandı. "Daha iyisini arıyoruz bulamıyoruz" cümlesinden daha kötü bir laf olamayacağını belirten Altaylı, "Özgür Özel vatandaşa diyor ki; Biz koyun bulamadık size Abdurrahman Çelebi verdik. Koyun arıyoruz ama bulursak inşallah. Bulamazsak Abdurrahman Çelebi ile idare edeceksiniz demeye getiriyor. Bu kadar yanlış bir siyasi söylem ben hayatımda görmedim" şeklinde konuştu. 

 

Yorumlar 54 Yorum Var
  • Gürbüz 25.03.2024 16:59
    Ne ağzı bozuk adam ! Kötü kelam etmek bunun için sanki marifet. İşi gücü insanlığa bunu öğretmek. Sadece bu bakımdan bile, denilebilir ki, "yaramaz adam". Derdi doğru olsa bile, başka anlatım yolunu bilemiyor.
  • Ümit 21.02.2024 02:02
    Alaylı gibi tipler bu ülkede kaale alınıcak tipler değil.omun gibi çok var ülkede.peşlerşnde birkaç kitle var bunlara inanan ancak onlara bişeyler anlatmaya çalışır ki zaten o malum kitle de belli kim oldukları boş adam yani
  • Neco 20.02.2024 23:31
    Kasarlanmis gazetecilerde var
  • Vanlıyam 20.02.2024 23:28
    La altaylı sizin hepiniz dansözsünüz
  • Mustafa 20.02.2024 23:05
    Sen kimin trollusun, chppkk ya bu kadar övgü sevgi, bedava yapilmasi mumkun deyil.
Daha fazla yorum görüntüle