CHP'nin ittifak ortağı HDP/DEM Parti'nin Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, İzmir Belediye Eş Başkan Adaylarının tanıtıldığı toplantıda, CHP’nin seçimden sonra kürtlere sırtını döndüğünü ifade ederek CHP’ye zehir zemberek sözlerle yüklendi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde birçok ilde iş birliği yaparak seçim stratejisi yürüten CHP-DEM ittifakında çatırdamalar başladı. CHP’nin ittifak ortağı olan DEM Parti’nin Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık 2019 yerel seçimlerinde ve bir önceki seçimde destek verdiklerini ancak CHP’nin Özdağ ile protokol imzaladığını söyleyerek “Biz bunlarla yol yürümeyiz” ifadelerini kullandı.

DEM VEKİLİ’NDEN CHP’YE ‘SİZ KİMSİNİZ?’

CHP’ye zehir zemberek sözlerle yüklenen DEM Ağrı Vekili, CHP’ye "Size kaybettireceğiz. Size de AKP ve MHP faşizmine de kaybettireceğiz. Siz kimsiniz ya? Siz efendi biz köle miyiz? 2019'da size destek sunduk. Bu belediyelerde bir cennet yarattık size. Siz döndünüz Kürtlere cehennem hayatı yaşattınız!" dedi.

“BİZ BUNLARLA YOL YÜRÜMEYİZ”

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, “CHP’ye 2 dönem destek verdik. Yerel seçimlerde destek vererek, onlara belediyelerde cenneti vadettik. Onlar ise belediyeleri Kürtler için cehenneme çevirdi. İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu seçilir seçilmez ‘Topal Osman’ın torunuyum’ dedi. Bizde Şeyh Sait, Seyit Rıza’nın torunlarıyız. Kürdün oyu ile seçileceksin sonra sırtını Kürtlere döneceksin. Biz bunlarla yol yürüyemeyiz. Genel seçimlerde hesapsız kitapsız demokrasi ve barış için destek sunduk. Ancak onlar gidip Ümit Özdağ ile protokol imzaladılar. Böyle bir partiye nasıl destek veririz? CHP’ye sormak istiyorum. Kürt illerinde ne kadar oy alıyorsunuz ki buralarda aday çıkarıyorsunuz? Bunların hepsi tekçi ve ırkçıdır. Yolumuz 3’ncü yoldur, bu yol doğru bir yoldur.” sözleriyle CHP’ye yüklendi.

 

Yorumlar 117 Yorum Var
  • Osman 26.02.2024 22:28
    Chp şımartti bunlari
  • YILDIRIM 26.02.2024 21:51
    Ben; Türkiye Cumhuriyetinin Misakı Milli sınırlarına yürekten bağlı Kürt kökenli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Mustafa Kemalin kurduğu parti başlangıçta Türkiye Cumhuriyetini kurmuşken, şimdilerde Türkiye'yi bölerek Cumhuriyeti yıkmak isteyen terör destekçisi parti ile fink atıp DEM leniyor.
  • vatansever 26.02.2024 21:42
    yemezler yapışık ikizler ayrılırsanız ölürsünüz sizin tedaviniz yok
  • Emekli memur_____ 26.02.2024 19:55
    Ülkemizdeki ERMENİLERİ Temizlik ŞART Bölücülere İDAM...
  • Osmanlı 26.02.2024 19:53
    CHDPKK nin kuklaları şov yapıyorlar ve katiller ile Hainler aynı saftalar
Daha fazla yorum görüntüle