Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum "Ev kadınlarını kadınlar statüsünde olmasın" diyen Ekrem İmamoğlu'na yüklenerek "Yarı zamanlı belediye başkanın kibri aklının önüne geçmiş. Ben bu kibir abidesine artık söyleyecek bir şey bulamıyorum, bu abideyi size havale ediyorum." dedi.

Murat Kurum, BEYSEM’de kadınlarla bir araya geldi. Konuşmasında mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ev kadınlarını ayrıştıran tavrını eleştiren Kurum, “Maalesef ev kadınlarını diğer kadınlar kadar saygın görmüyor, ayrıştırıyor, küçümsüyor. Ben bu kibir abidesine artık söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu abideyi size havale ediyorum.” dedi. Gerekli cevabı kadınların vereceğini sözlerine ekleyen Kurum, “Bu değer bilmez, had bilmez CHP’li adaya 31 Mart’ta ev kadınları gereken cevabı sandıkta verecek. Onları ev kadınlarımız süresiz tatile gönderecek.” diyerek konuşmasına devam etti.

Kadınlar ve gençler için ‘Yeniden İstanbul’ hedefiyle yollara çıktıklarını ifade eden Kurum, kadınların işgücüne katılımını destekleyeceklerini ve İstanbul'umuzun sorunlarını çözmek için durmadan çalışacaklarını belirtti.

31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yapan Kurum, “Ya milletin kaynaklarını çarçur edenleri ya da İstanbul’a 365 milyar lira yatırım yapanları seçeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Bu sabah Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın  "Kadınlar daha çok AK Parti’ye oy veriyor diye bir analiz yapılmış" sözlerine cevap veren İmamoğlu, "Ev kadınları daha çok oy veriyor. Kadınlar statüsünde demeyelim" şeklinde cevap vermişti.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Gebzeli 07.03.2024 13:19
    Ey Istanbullu hala bu adami oy verirseniz yazıklar olsun size.Istanbula bu gidişle dempkkya peşkeş çekeceksiniz.Bir Türk evladı bunu göre göre Ekoya oy vermez.Milletin aklıyla dalga geçiyorlar. dempkk ittifakini kent uzlaşısı diyorlar.pkk nın uzantılarına ibb de gurup kurdurup ibb yi nasıl olsa kaybedeceğiz sonrasında her toplantıda orada bir eylem yaptıracaklar bir mllet bunu kaldıramaz
  • Ertuğrul 06.03.2024 20:57
    Adam statüsünde görmemek lazım.
  • Mustafa 05.03.2024 23:51
    Kâle alma sayın Kurum cevap vermeye değmez halk kimin ne olduğunu nasıl hizmet yapacağını biliyor.
  • Hilmi 05.03.2024 20:22
    Hata yapıyorsun sayın kurum polemiğe girme
  • Gültepeli bjk 05.03.2024 20:07
    Yalancının heykeli bakırköy hastane girişinde düşünen adam heykeliydi herhalde
Daha fazla yorum görüntüle