Daha önce DEM Parti'nin yerel seçimlere muhalefetle ittifak içerisinde girmesi talimatı veren Kandil'den DEM'in "Kent Uzlaşısı" adıyla CHP ile sahneye koyduğu birlikteliğe övgü geldi.

İTTİFAK LİSTELERE YANSIDI

CHP'nin kendi listelerinden aday gösterdiği DEM Partililer arasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayandan terör örgüt mensubu olmaktan tutuklanana kadar birçok skandal isim yer alıyor.

DEM Parti; Esenyurt, Tuzla, Eyüpsultan, Üsküdar, Kartal, Sancaktepe, Sarıyer, Beyoğlu, Maltepe ve Zeytinburnu ilçelerinde 30 meclis üyesi adayını CHP listesine yazdırdı. Hedef ise sayıyı 20'ye çıkarıp İBB'de DEM grubu kurmak.

KARASU: DOĞRUSU BU

'Yerel seçim, genel seçimden daha önemli' diyen PKK elebaşlarından Mustafa Karasu stratejik olarak CHP ile ittifak yapılan il ve ilçelerdeki çalışmaları överek "Kayyumları da götürmeli. 'Yeni belediyeler de kazanacağız' diyorlar. Böyle yapacaklar doğrusu budur. Bu yönüyle çalışmalar yapılıyor." dedi.

31 Mart yerel seçimlerine geri sayım sürüyor. Vatandaşlar 31 Mart'ta sandık başına giderek 5 yıl boyunca şehrini, ilçesini ve mahallesini emanet edeceği kişileri belirleyecek. 

İşte terörist Mustafa Karasu'nun o sözleri;

Kürtler yerel seçimi önemsiyor. Kürtler için yerel seçim, genel seçimden daha önemli. Kürtlerin bir özgürlük sorunu var. Kendi kendini yönetme sorunu var. Kendi değerlerine sahiplenme sorunu var. En başta da kendisine sahiplenme sorunu var. Bu bakımdan yerel yönetimler Kürtler için çok çok önemlidir. Bu nedenle zaten Kürtler önemli görüyor. Yoksa Meclis'e de grup kurma, orada da siyaset yapma önemlidir. Bunlar zaten oluyor, gerçekleşiyor ama Kürtler için yerel yönetimler, belediyeler daha da önemli. Doğrudan kendi toplumunu, kendi coğrafyasını ilgilendirir, kendi insanını ilgilendiriyor. Kendi toplumuyla iç içe siyaset yapacağı bir yerdir. Bu bakımdan yerel yönetimler önemlidir.

KENT UZLAŞISINA DESTEK

Kayyumları da götürmeli. 'Yeni belediyeler de kazanacağız' diyorlar. Böyle yapacaklar doğrusu budur. Bu yönüyle çalışmalar yapılıyor.

 

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Cem 08.03.2024 17:51
    Nasyonal faşist bunlar. Kürt gençleri anca savaş makinası olarak kullanıyor bunlar. Dağda ölen hangi gencin hesabını bunlardan kim sorabildi. Binlerce Kürt gencini sosyal faşizim uğruna öldürdüler.
  • Cem 08.03.2024 17:49
    Bunlar ırkçı ayrılıkçı değil de demokrat sosyalist mi? Bunlara kanan sosyalistlere anca nasyonal faşist denir ki gerçek de budur. Bunlar sosyalist kılıklı faşistlerdir.
  • MERT 08.03.2024 15:59
    Eh artık, icerideki Terörist Başını çıkartırlar, şu anda Lider Sıkıntısı çeken CHP'NIN Başına geçirirsiniz. Ismini de uzlaştığınız partinin alışkanlıklarindan faydalanara CAPO koyarsınız. CUMHURIYETÇİ APO PARTİSİ ORTAKLARI. Yakıştı değil mi?
  • MERT 08.03.2024 15:51
    Utanmadan hangi yüzle ATATÜRK'ÜN PARTİSİYİZ diyorsunuz.
  • Misafir 06.03.2024 20:46
    Bu it ne diyor anlayan varsa bi zahmet anlatsın. Kürt kardeşlerimizi kullanarak onları düşünüyor ayağına yatarak oy hırsızlığı yapıyor.
Daha fazla yorum görüntüle