Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de CHP'nin DEM ile ittifakına halel getiren CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'in çıkışına tepki göstererek "Afyon'da sonuca etki edecek kadar DEM Partili olsaydı Burcu hanım değil DEM Partililere böyle bir şey söylemek kapılarından ayrılmazdı. Böyle yaparak DEM Partililerin de vereceği oylarla belediyeyi alacak CHP belediye başkanlarını hepsini sabote etti." dedi.

Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözleri CHP'yi karıştırdı. CHP lideri Özgür Özel bu sözlerin "sürçülisan" olduğunu savunsa da konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Köksal "Dil sürçmesi değil, verdiğim söz üzerine konuştum" dedi. Tartışmaya bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Köksal'ı sert bir şekilde eleştiren İmamoğlu, "Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti bulacak" diyerek Köksal'a adeta kapıyı gösterdi.

BİR TEPKİ DE CHP YANDAŞI SAYMAZ'DAN

İşte Saymaz'ın eleştirileri;

Afyon zaten iç egenin milliyet ve muhafazakar bir şehri.DEM Parti'ni sayıca bir anlam ifade etmediği, siyasi bir önem taşımadığı bir şehirde HDP'lileri şeytanlaştırarak yahut ona yönelen DEM Parti ile iş birliği suçlamasına karşılık HDP ile ilgili orantısız ayrımcı sözler söyleyerek daha milliyetçi bir imaj çizerim ve hatta Zafer Partisi'nin de önüne geçecek şekilde konumumu pekiştiririm diye düşünüyordur. 

Afyon'da sonuca etki edecek kadar DEM Partili olsaydı Burcu hanım değil DEM Partililere böyle bir şey söylemek kapılarından ayrılmazdı.Bir siyasetçi ancak bu kadar çifte standart gösterebilir. Ve malesef siyaseten ikiyüzlü davranabilir. Belli ki Burcu Köksel ilkel bir milliyetçi bakış açısına sahip. bu sığ yaklaşımın da Afyon'da iş yapacağını düşünüyor.

Burcu Köksal'ın değişimcilere yönelik bir öfkesi vardı. İntikam hırsı içerisindeydi be vesileyle de partisinin başta İstanbul olmak üzere Bursa Adana Mersin gibi DEM Partililerin de vereceği oylarla belediyeyi alacak belediye başkanlarını hepsini sabote etti.

 

 

Yorumlar 0 Yorum Var