Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün hizmete alınacak Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılış sürüşünü yaptı.

Bağcılar'daki Molla Gürani Metro İstasyonu'nda yapılacak açılış törenine katılmak üzere İzmir'den uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Erdoğan, Bakırköy'e geçti.

İncirli istasyonundan metroya binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatman koltuğuna geçti. Erdoğan'ın kullandığı metro, Bağcılar'a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolculuğu sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri eşlik etti.

İlk seferini gerçekleştiren metro, bir süre sonra Molla Gürani İstasyonu'na vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, metrodan indikten sonra hattın açılışını gerçekleştirmek üzere tören alanına geçti.

- Bağcılar'dan Bakırköy Sahili'ne 13,5 dakikada ulaşılabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca inşa edilen, 8,4 kilometre uzunluğundaki metro hattında özgün mimari tasarımlara sahip 7 istasyon bulunuyor.

Hattaki istasyonlarda toplam 105 bin metrekare kapalı alan ve çevre düzenlemesi yer alırken, tren saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Günde 1 milyon yolcuya hizmet edecek hat sayesinde Bağcılar'dan Bakırköy Sahili'ne ulaşım 13,5 dakika sürecek; bir saatte tek yönde 70 bin yolcu seyahat edebilecek.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Sadece vatandaş 11.03.2024 07:38
    Emeği geçenden Allah razı olsun.Hayırlı olsun.
  • İsimsiz 11.03.2024 04:36
    Reis sen hiç polemiğe girme onun muhatabı sayın kurumdur.
  • Mehmetx 11.03.2024 02:35
    Hakkım zerresine kadar helal olsun sana mümin abim. Adam yaşlandı, hastalandı hala vatanına hizmet etmeye çalışıyor. Siyasi sistem her görüşğn etrafın da menfaatçileri barındırır, onlara da Allah-ü Te'âlâ dan hidayet diliyorum. Siyonlar dünyayı bozdu, Allah' hesabını soracak elbet, hem de bu dünya da da.
  • aLİCAN 11.03.2024 00:41
    Bir işi de tam yapın. Yıldıztepe neden açık değil.
  • Mesut 11.03.2024 00:08
    Reis Allah senden razı olsun. Ömrünün yarısından fazlası hizmet ve eserlerle dolu
Daha fazla yorum görüntüle