AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, HABERTÜRK'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ala, son günlerde çok tartışılan Yerniden Refah Partisi ile olan gerilime son noktayı koydu.

Efkan Ala, "Yeniden Refah'la yaptık görüşmelerimiz bir mutabakata varamadık. Çünkü bizden daha ilk görüşmelerde ve ondan sonra da istedikleri yerler, bizim zaten yüzde 50'nin üzerinde oy aldığımız iller ve büyükşehirler oldu. Kocaeli'de yüzde 55 almışız. Sakarya'da yüzde 65 ile seçilmiş. İlçe olarak İnegöl. Yüzde 65 ile seçilmiş. 100'e yakın ilçeydi" dedi.

Efkan Ala'nın açıklamaları şu şekilde;

"YENİDEN REFAH BİZDEN 100'E YAKIN İLÇE İSTEDİ"

Yeniden Refah'la yaptık görüşmelerimiz bir mutabakata varamadık. Çünkü bizden daha ilk görüşmelerde ve ondan sonra da istedikleri yerler, bizim zaten yüzde 50'nin üzerinde oy aldığımız iller ve büyükşehirler oldu. Kocaeli'de yüzde 55 almışız. Sakarya'da yüzde 65 ile seçilmiş. İlçe olarak İnegöl. Yüzde 65 ile seçilmiş. 100'e yakın ilçeydi. O kadar detayına girmek istemiyorum. Kütahya'yı, başka yerleri istediler. Görüşmelerde şöyle bir anlayıştan hareket ettik. Bizde olan yüzde 50'nin 60'ın üstünde olan il ve ilçeyi vermemizin ne anlamı olabilir? Burada bir anlaşma sağlanamadı. Anlaşamama konusunda anlaştık. Mutabakata varılmadı ve ondan sonra da Cumhur İttifakı çatısı altında değil Yeniden Refah Partisi. Bazı yerlerde, toplantılarda, bazı adayları bunu özellikle söylüyorlar. Çok net açık biçimde Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı içerisinde değildir.

"AK PARTİ İLE YENİDEN REFAH REKABETİ CHP'YE YARAR"

Soru şu; Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na dahil mi? Değil. YRP birçok yerde seçime gidiyor. AK Parti ile CHP'nin yarıştığı yerlerde Yeniden Refah Partisi de belediye başkanlığı seçimine giriyor. Bu sonuçta kime hizmet eder? Kim buradan kazançlı çıkar? Siyaset profesörü olmaya gerek yok. Tabii ki bizim tabanımızdan, sağ kesimden alıyor. Tabii ki CHP kazançlı çıkar. Vatandaşlarımızın sandığa giderken bunu dikkate alacaklarına inanıyorum. Takdir kendilerinindir.

 

Yorumlar 167 Yorum Var
  • Mirasyedi 12.03.2024 13:44
    Türkiye de siyaset yapmak çok zordur her yiğidin harcı değildir.Türkiyede siyasette özü sözü doğru,güvenilir insanlar milletin tevccühünü kazanır,hatırlanır, diğerleri saman alevi gibi parlar sonra silinip gider.Rahmetli hocamız ilk gruptan biriydi ve Türk siyasi tarihinde asla unutulmayacaktır.Oğlu Fatih 2.gruptadır silinip gitmeye unutulmaya mahkumdur. Kibir abidesi %2 oyla İstanbulda2 ilçe
  • Mmdoff 12.03.2024 12:31
    Burada en buyuk sorumluluk YRP seçmeninidir.Ya Fatih' in hayal aleminin kurbanı olup ,dinine küfredenlerin is badina gelmesine yardimci olacaklar ,ya da suurlu muslumanlar gibi Cumhur ittifakının yanında yer alacaklar. Yalnız yaptıkları yorumlara bakınca , AK parti ile CHP arasında bir fark görmüyorlar. Ayni Karamollaoğlu gibi davranabilirler.Çünkü onlardan başka gercek Müslüman yok.
  • Mahmut 12.03.2024 12:28
    Yrp partisi CHP gibi terörist partisi oldu münafık babasına bir darbede bu şeref yoksunu gerizekali iki kelimeyi biraraya getiremeyen sığır
  • ömer 12.03.2024 12:20
    31 mart seçimlerinde en yüksek oy patlamasını YRP yapcak. En çok oy kaybeden parti ise IYI partide olacak.
  • Mert 12.03.2024 12:18
    Tek kelime ile yazıklar olsun
Daha fazla yorum görüntüle