Saplantılı ve karanlık düşüncelerin sözcülüğünü üstlenen, bununla birlikte CHP'ye yakınlığıyla bilinen Fikret Bila, Halk TV’de katıldığı İsmail Küçükkaya’nın programında, başörtüsünün "laikliğe aykırı" olduğunu iddia ederek, kimi öğretmenlerin, hakimlerin, savcıların ve subayların başörtüsü kullanmasından rahatsız olduğunu dile getirdi.

28 Şubat'ın medya yapılanmasından olan Bila, AK Parti iktidarının ilk önce mecliste sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağını kaldırdığını belirtti.

BAŞÖRTÜLÜ BÜROKRATLARDAN RAHATSIZ!

Akılalmaz ifadeler kullanırken oldukça rahat tavırlar sergileyen Bila, ilkokul çocuklarının karşısında da rol model olarak başörtülü bir öğretmenin olmaması gerektiğini isteyerek, "Hakim kürsüsünde türbanlı yargıç oturarak aslında siyasal simge haline gelmiş türbanla hüküm kurdu. Aynı şekilde savcı yine siyasal simge haline gelmiş türbanla iddiasını ortaya koydu. Subay olarak yine üniforma dışında başka bir siyasal simge haline gelecek kıyafet giymemesi gereken bir kamu hizmeti olarak türbanlı subaylar ortaya çıktı." sözlerini sarf etti.

Yorumlar 299 Yorum Var
  • Osmanlı 19 14.03.2024 17:13
    Fikret Bila iyi İslam düşmanlığı yapıyorsun.Ayağın mezara sallanmış.Türban değil, Müslüman kadının tesettürü,avrupa kafalı. Ne oldu ,Ülkemi bölündü.Zamanında avrupa kalķınma hesabı yaparken nelerle uğraştık.Onlara işçi olduk,borç para alıyoruz.Bırakın yobazca düşünceyi Ülkemizin kalkınması için proje tarşılsın...
  • Kaptan 14.03.2024 13:09
    Sen sus
  • Sero 13.03.2024 16:03
    De sene uzatmadan başörtülüler bize oy vermesin…
  • Ademoğlu 13.03.2024 15:26
    Kokuşmuş zihniyet hortlamaya çalışıyor. İnsanların inançları gereği giymiş olduğu kıyafetten rahatsız oluyorum diye kamuda bunların görev almamasını istemek ayrımcılıktır faşistliktir. Ben de bu zihniyetten rahatsızım ne olaca o zaman. Bu toplumun mayasını laiklik değil İslam oluşturmaktadır. Dertlerin 28 şubat gunlerini hortlatarak başörtülü avına çikmak. Bu zihniyet mi çagdaş? Asla.
  • fahri Demirel 13.03.2024 15:08
    Fikret bilâ türban diye bir şey yoktur onun adı baş örtüsüdür. İslâm dininin ayetle sabit açık emridir siyasi olarak sadece CHP kullanır o da türban olur baş örtüsü hiç değildir
Daha fazla yorum görüntüle