Kendini 'metro fatihi' ilan ederek toplumun aklıyla alay eden CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun metro yalanlarını animasyonla ti'ye alan Kurtuba TV'nin paylaşımı büyük ses getirdi.

İMAMOĞLU 5 YILDA SADECE 8 KM METRO HATTI YAPTI

İmamoğlu, Mahmutbey - Esenyurt, Çekmeköy - Sancaktepe ve Göztepe - Ataşehir metrolarının temelini sıfırdan kendilerinin attığını öne sürmüştü. Ancak bahse konu olan metroların temeli 2017'de AK Parti döneminde temellendirildiği ortaya çıktı.

Mahmutbey - Esenyurt metro hattına CHP grubunun 2017'de itiraz ettiği ortaya çıktı. İmamoğlu, o tarihlerde Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak İBB meclisinin bir üyesiydi. İmaoğlu'47 kilometre açtım' dediği hatların sadece  8 kilometresini yaptı.

“SON 5 YILDA YAPTIĞI TEK BİR METRO İHALESİ YOKTUR"

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Bugün metro ve metrobüs duraklarında, üst geçitlerde her gün korku filmi yaşanıyor. Bırakın araç trafiğini çözmeyi kilometrelerce uzayan yaya kuyruklarına yol açtılar. İşte ortada. 5 yılda tek bir metro ihalesine çıkamadılar. Mevcut CHP’li aday, yetmezmiş gibi bir de rahmetli Kadir abi döneminde temelleri atılan metro projelerini temelini ben attım, sıfırdan yaptım diye yalan söylüyor. Ve buradan, Çekmeköy’den bir kez daha söylüyorum. Bu yarı zamanlı Belediye başkanın son 5 yılda yaptığı tek bir metro ihalesi yoktur. Açtım dediği 47 kilometrelik metro hattının sadece ve sadece 8 kilometresi bu dönemde yapılmıştır" demişti.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • birisi 22.03.2024 11:49
    BİLGİNİZE METROLAR BİZİM VERGİLERİMİZ İLE YAPILIYOR . ayrıca metroların parası belediyenin kasasındaki para ile karşılanıyor.
  • Hamza 20.03.2024 10:04
    Yalan makinesi, Allah sizi bildiği gibi yapsın, sonunuz hüsran olsun İnşallah.
  • Can 20.03.2024 09:59
    Kim yaptı Bunu çok güzel olmuş. Adamın en iyi yaptığı İş reklam O kadar.
  • vatandaş 20.03.2024 09:25
    Bu ülkenin temeline mübadelede adı altında buğünler için ingilizler ülke nufusunun %50sine tekabül eden bir gayrimüslüm (ermeni yahudi yunan ingiliz) gibi ırklar chp hdp nin hep değişmiyen kemik oy potansiyeli oldu bu değişmez bir kadro ülke bölününceye kadar devam edecek anayasa değiştirilerek bunlar sınırdışı edilirse Türkiye Rahatlar
  • İstanbullu 20.03.2024 08:42
    bütün metro inşaatlarını, paraları derneklere harcayan eski ibb durdurmadımı. aç bak yazılara. insanlar ne kadar unutkan.
Daha fazla yorum görüntüle