İslâm Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 'Gazze Bağlamında İslamda Cihad ve Sorumluluklarımız' başlıklı videoda değerlendirmelerde bulundu.

İslâm Düşünce Enstitüsü (İDE) adlı youtube hesabında paylaşılan videoda, Geçmiş dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı yapan Prof. Dr. Görmez, 'İslamda Cihad' kavramını açıkladı.

Görmez'in açıklamalarından başlıcaları şu şekilde;

"Gazze'de 6 aydır hepimizin yüreklerini burkan, o yaşanan katliam karanlık bir perdeyi daha aralıyor aslında. Bütün dünyaya musallat olan mutlak şer, mutlak kötülük, mutlak zulüm bütün acımasızlığını gözler önüne sermeye devam ediyor. 

Gazzelilerin gösterdikleri mümince sabır ve metanet bütün insanlığa, bütün Müslümanlara çok çok derin dersler sunuyor. Öyle anlaşılıyor ki Aziz kardeşlerim, kelimelerin anlatmakta kifayetsiz kaldığı bu katliam, bu soykırım bundan böyle hem insanlık, hem de İslam Ümmeti tarihinde inanıyorum ki yeni bir milada dönüşecektir. Belki de Müslümanlar, hatta gayri müslimler farklı ölçeklerde yaşadıkları pek çok gafletten bu miladın yankısıyla yeniden uyanacaktır inşallah. 

Bundan böyle pek çok şey artık Gazze'den önce, Gazze'den sonra diye yeniden değerlendirilecektir. Gazze sonrası nice kavramlarımız, nice kurumlarımızı yeniden tartışılacaktır. İçi boşaltılan nice kavramlarımızın yeniden tanımlanması artık bir zorunluluk arz edecektir. Bunların başında cihad kavramı gelmektedir.

 

 

Yorumlar 12 Yorum Var
  • İzzet Gündoğan 23.03.2024 18:01
    Ben derhal Bütün Müslüman ülkeler cihada koşmalı diyeceğinizi bekliyordum çok dolaylı söylediniz sayın hocam
  • İzzet Gündoğan 23.03.2024 17:35
    Sayın Hocam O kadar Müslüman devlet devletler var ama hiçbir tanesi dönüp de şu Filistin'de şu gazetede ne oluyor ya bunlar öldürülenler bizim kardeşimizdir ya Hiç değilse bir tane taş atalım bir kelime söyleyelim Ben inanıyorum ki bunlar kalplerinde buğz bile etmiyorlar Ortada bütün tarihin en trajik olayı var 2 milyar müslüman bir tarafta 8 milyon Yahudi bir tarafta ve ezilen 2 milyar müslüman
  • Ali Veli 23.03.2024 06:36
    Yakında Gazze diye birşey kalmıyacak.
  • Ali 23.03.2024 06:30
    Demokrasi laiklik kemalizim, beşeri düzen ler anlaşılmadan cihad anlaşılamıyor
  • Celal 23.03.2024 06:20
    Allah razı olsun hocam. Rabbim sizlere sağlıklı uzun ömürler versin İnşaallah
Daha fazla yorum görüntüle