PKK elebaşlarından Bese Hozat, terör örgütünün yayın organı Medya Haber’e yaptığı açıklamada İstanbul ve kıyı şeridinin çok önemli olduğunu 'uzlaşı' sağlanan yerlerde CHP'nin tabanından Cumhur ittifakına karşı kayma tehlikesi olabileceğini ifade ederek "O yüzden mevcut durumda seçim süreci bir savaş süreci olmuş durumda' dedi.

31 Mart seçimlerine son 5 gün kala anketlerde AK Parti'nin yükselişi sürerken CHP'nin uzun zamandır elinde tuttuğu kale denilebilecek merkezler de bile dengelerin değiştiği görülüyor.

CHP Kandil'in aklıyla hareket eden DEM Parti ile 'kent uzlaşısı' adı altında çok sayıda merkezde ittifak yaptı. CHP, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM'e İstanbul'da 48 meclis üyesi adaylığı verdi. Seçimde DEM'in CHP'ye vereceği destek karşılığında ise iki partinin "İBB'de grubu olmayan DEM'e grup kurdurma" konusunda anlaştığı öğrenildi.

KANDİL'İ PANİK SARDI

Anketlerdeki değişimlerden endişelenen PKK elebaşlarından Bese Hozat  'kent uzlaşısı' ile sağlanan ittifakta CHP'nin tabanında kaymalar olabileceği konusunda çağrı yaptı.

DEM'in açıklamalarına uyulması gerektiğini söyleyen terörist Hozat seçimi bir savaşa benzeterek "Bazı yerlerde bazı uzlaşmalar sağlanmış olsa bile kim bilir o partiler alttan alta kendi tabanı yine devlet partilerine kaydırabilir. O yüzden her yerde duyarlı olmalı, halkımız oy kullanmalı." dedi.

İSTANBUL VE KIYI ŞERİDİ

PKK elebaşlarından Bese Hozat İstanbul ve kıyı şeri kentlerine vurgu da yaparak "İstanbul'da yoğun bir panik var. İstanbul neredeyse Türkiye sermayesinin çeyreği. Kıyı kentler hepsi de öyle. O yüzden mevcut durumda seçim süreci bir savaş süreci olmuş , bir savaş yani, seçim falan yok. Bir savaş yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • esas 27.03.2024 12:43
    Sırf bu sözler bile PKK'nın belediyelerden nimetlendiğinin ispatı. Ülkemiz için harcanacak paralar PKK'ya gidiyorsa CHP hesap vermelidir. DEM'den hesap sorulmalıdır
  • Artık 26.03.2024 20:28
    CHP seçmeni bunu duyuyordur herhalde...
  • Turgay 26.03.2024 19:10
    DEM ile işbirliği yapan CHP Partisine oy yok bunu bilesiniz.
  • Misafir 26.03.2024 18:23
    Sarı torba geliyor haberin olsun. Cehennem odunları.
  • İzmirli 26.03.2024 18:09
    ChPkk kardeştir
Daha fazla yorum görüntüle