İstanbul Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. Olay yerinde son dakika gelişmeleri devam ediyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Korkunç yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, "Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yangın faciasında 3 savcının görevlendirildiğini, 5 kişi için gözaltı kararının verildiğini duyurdu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

Yangın, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında 16 katlı binanın -1 katındaki Masquerade adlı gece kulübünde çıktı. Tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünü alevler sardı.

NEDEN KAÇAMADILAR?

29 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin uzman isimler NTV'de önemli değrlendirmelerde bulundu. 

İş Güvenliği Uzmanı Ogün Bayrakçı;

İtfaiyenin raporunda bunların hepsi ortaya çıkacaktır. Bilirkişiler illaki söyleyeceklerdir ama burada yapacağımız birkaç yorumdan bir tanesi de lşu: Tadilat esnasında kullanılan ekipmanlar mevcut. Mesela oksijen tüpü kullanılmış olabilir. kaynek kesme, demir veya tadilat için kullanılan malzemelerın bu gibi durumlarda patlama dendiği zaman acil ve hızlı bir yanmadan bahsediyoruz aslında. Böyle bir durumu oluşturabilecek belki bir panonun çok fazla enerji kullanması olabilir. Elektirk panosunun belki aşırı yüklenmesi olabilir. Biribirii tetikleyen olaylar bir faciayı ortaya çıkarmış.

Yangından Korunma Uzmanı Esat Ersoy;

Eğer taban, kaplama malzemeleri, yer, zemin, duvarlar yanıcı malzeme ise o yüzden zaten kimse kaçamamıştır, o yüzden bir anda alev topuna dönüştür.

Yorumlar 47 Yorum Var
  • KERİM 03.04.2024 12:44
    16 katlı bina yıkılacak nedenide bodrumdaki bütün betonlar yandı ve taşıma gücünü kaybetti 5.5şiddetinde bir depremde yıkılır
  • Temel 03.04.2024 05:23
    Aferin suçlu belli değil mi büyükşehir ne alaka halk ekonomik krizden kaynaklı munalefeti seçti ama olayla alakası yok seçimlerin bu olayla çoğunlukla işi düzgün yapmıyoruz hatta hiç düzgün yapmıyoruz her şey yanlış olan yine ekmek parası peşinde olan canlara oldu yazıklar olsun bari bunda siyaset yapmayın .
  • Fatih 03.04.2024 05:06
    Yorumlarda kendini bilmez biri İslami terör demiş, İslamın terörü olmaz, belliki senin amacın farklı sende onlardansın.
  • Arid 03.04.2024 04:29
    Bazı okuduğunu anlayamayan zekasızlar tadilat sırasında çıkan yangını bile islama bağlamış. Bre geri zekalılar Kaynak yapılırken yangın çıkmış olamaz mı? Düşmanına oy verip bu gibi avanakları sevindiren müslümanlara yazıklar olsun.
  • maldeğnekleri 03.04.2024 03:38
    gece klübü zaten kapalı ve tadilat esnasında çıkıyor yangın
Daha fazla yorum görüntüle