İzmir'de, hayvanseverler 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü toplu kafes eylemi yaptı. Sokak hayvanlarına uygulanan şiddete dikkat çeken gruptan biri kendisini kafesin içine hapsedilirken, diğer hayvanseverler de ağızlarına sarılmak suretiyle tepki gösterdi.

İzmirli hayvanseverler ve Afalina Hayvan Hakları Topluluğu, saat 18.30'da Konak ilçesi Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Sokak hayvanlarının gördüğü ürün ve barınaklardaki hayvanların sesi olmak için bir araya gelen hayvanseverler, ağızlarına silah bağlayarak ve önünde 'Vicdanımı Kafesleme' yazan kafesin içine kendini hapsederek tepki gösterdi. Sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili doğru politikaların acilen kullanılmasını isteyen hayvanseverler, belediyelerin kısırlaştırması ve bakımevlerinin hapishanede olmaması, kayıtlı ve sağlık merkezine kayıtlı hayvanların çalıştırılması talebi diledi.

'BÖYLE BİR GÜNDE KUTLAMA YAPAMYORUZ'

Hayvanseverler adına basın açıklaması yapan Melek Nazan Kırmızıkaya, "Bugün 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü. Tabii ki Şila'mızın yakıldığı, Eros'umuzun kurtarıldığı, barınaklardaki dostlarımızın kürelerle öldürüldüğü, hala belediyelerin kısırlaştırmayı odak noktası olarak görmediği günlerde bir araya geldiğimiz hayvanlara karşı. Afalina Hayvan Hakları Topluluğu olarak taleplerimiz gerçekleşen suçların hak ettiği cezaları istiyor, sahipsiz olarak görülen canların hakları gözetilene dek, mücadeleye devam ediyor." açıklamalarda bulundu.

Sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili doğru politikalar, acilen ölümlerin dile getirilmesiyle hayvanseverler, belediyelerin kısırlaştırılması, belediyelere ise cezai yaptırımı talep etti. Eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi. 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Ottomans 06.04.2024 03:13
    Hah iste soyle yaaa yerinizi bilin aferin size bak simdi takdir ettim sizleri ne isiniz var disarda yaaa yemeginizi suyunuzu eksik etmeyiz yanliz uslu durun haaaa sakin havlayip miyavlamayin
  • Xxx... 05.04.2024 12:05
    Bırakın çıkarmayın içinde dursun... Kendi tercihi..
  • safdil 05.04.2024 11:53
    Kaç parasınız. Tarlalardaki patateslerin toprak kucağından çıkarılıp soğuk çuvallara doldurulmasını ve nihayetinde dilim dilim doğranmasını protesto edecek adam arıyorum.
  • ibrahim 05.04.2024 11:52
    arkadaslar lın bunu barınaga koyun orada kalsın
  • Mustafa 05.04.2024 11:39
    Tam yerini bulmuş
Daha fazla yorum görüntüle