Başkan Erdoğan, Cuma namazını Ayasofya-i Kebir Camii'nde kıldı. Namazın ardından duayı Başkan Erdoğan yaptı. Erdoğan Gazze'deki İsrail zulmünün son bulması ve birlikte beraberlik için cemaatle dua etti. Erdoğan, "Rabbim bu kardeşlerimizi zulümden inşallah Leyle-i Kadirdeki dualar hürmetine kurtarsın." dedi.

Kadir Gecesi vesilesiyle birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Leyle-i Kadrinizi tebrik ediyorum. Kardeşlerimiz Gazze'de İsrail'in zulmü altında. Rabbim bu kardeşlerimizi zulümden inşallah Leyle-i Kadirdeki dualar hürmetine kurtarsın. Bizler şu anda elimizden gelen her türlü desteği, yardımı gönderiyoruz. Göndermeye sonuna kadar devam edeceğiz. Sizlerin duaları çok çok önemli. Aramızdaki birlikte beraberlik çok çok önemli. Rabbimizin emri, Esteuzubillah Bismillah, Hepiniz toptan sımsıkı Allah'ın ipine yani Kur'an-ı Kerim'e sarılın. Ayrılığa düşmeyin, bütün mesele bu. Ayrılığa düşmeyeceğiz, bir olacağız beraber olacağız. Bu vesilele Rabbim gücümüzü kuvvetimizi daim etsin. Rabbim bizleri Ramazan-ı Şerif'e ulaştırdığı gibi inşallah bayrama da kavuştursun. Bayramı bayram gibi yapanlardan eylesin diliyorum. Allah'ım birliğimizi daim kılsın diliyorum. Lillahi Teala El Fatiha.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne geldi. Cuma namazını burada kılan Erdoğan, çıkışta vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra, "İstanbul Mushafı" Hediye Merasimi'ne katılmak üzere Topkapı Sarayı'na geçen Erdoğan, hattat Hüseyin Kutlu ve 66 kişilik ekibi tarafından 8 yılda hazırlanan 10 ciltlik "İstanbul Mushafı"nı, Mukaddes Emanetler Dairesine hediye etti.

Erdoğan, Hırka-i Saadet Dairesi'ndeki Hırka-i Şerif'i de ziyaret etti.

Kadir Gecesi'ni kutladığı basın mensuplarına kandil simidi ikram eden Erdoğan, "iyi bayramlar" temennisinin ardından buradan ayrıldı.

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, İstanbul Valisi Davut Gül ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da yer aldı.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Enes Usta 06.04.2024 03:02
    Allah razı olsun dua edelim tabiki de. Ancak devlet başkanının elinden fiili icraatlerde gelmesi lazım. Şuanda herhangi bir vatandaş müslüman teyzede dua ediyor, devlet başkanı reisde. Tabiki Allah'ın kimin duasını kabul edip kiminkini kabul etmeyeceğini kimse bilemez. Ancak dualar icraate mani değil.
  • Serkan44 06.04.2024 01:36
    Ticaret i kes .
  • Mehmed 05.04.2024 22:47
    Hz."ALLAH" kulumun duası yok ise,katımda hiç bir değeri yoktur diyor.Yorum yazarken iyi düşünün,cihad ve dua bir arada olursa tadından yenmez.Tüm müslüman ülkelerin başlarındaki ,münafıklarla duyrulur.(bizde dahil)
  • Recep 05.04.2024 22:30
    Daha çok dua edelim.
  • Cvb 05.04.2024 20:42
    Nükleer silah olmadan Türkiye hiçbir şey İsrail bu cesaretle Allah muhafaza Kabeye bile saldırır Türkiye 80 yıl boş işlerle ugrasmasa teknoloji ile ugrassaydi şimdi Erdoğan İsraili duman etmişti...
Daha fazla yorum görüntüle