Haber7 Yazarı Ferhat Murat, son 5 günde TSK Van yalanı, jukuzi yalanı, FETÖ'nün bazı bakanların ByLock kullandığına yönelik dosya yalanı, İsrail'e jet yakıtı yalanı gibi peş peşe algı operasyonlarıyla Türkiye’yi kendi derdiyle uğraştırma stratejisi tezgahı konusunda uyarılarda bulundu.

İşte Ferhat Murat'ın o sözleri;

Ömrünü Filistin davasına adamış, İsrail’le 14 yıl tüm ilişkileri askıya almış Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti yine asılsız İsrail’le ticaret yapıyor iddialarıyla zedelenmeye çalışılıyor. 

TÜRKİYE’DE 5. KOL FAALİYETLERİ TIRMANIŞA GEÇTİ

Türkiye’yi kendi derdiyle uğraştırma stratejisi tezgaha konulmuş durumda.

Muhalefetin iktidarla birlikte en azından milli konularda dışarıya karşı bir ve beraber hareket etmesi lazım. Türkiye’de 5. kol faaliyetleri ile önce YSK ile sonra futbolla, bunun dışında sözde 'Filistin'e destek veren gençlerle'  sokaklar hareketlendirilmeye çalışılırken buna teşne olanların buna çok net bir şekilde dikkat etmesi lazım. 7 Kim'den bu yana ağzına Gazze'yi almayanlar Hamas'a terör örgütü diyenler bugün hangi safta duruyor bakın. 

YALANLARA MEYYAL KİTLE TEHLİKESİ

Bir taraftan bu dezenformasyonlar yayılırken bunu almaya meyyal de bir kitle görüyorum açıkçası. Niçin bunu yapıyorlar; Birincisi: Erdoğan karşıtlığından. İkincisi: "Rahat rahat o marka meşhur kolayı veya kahveyi içelim. İsrail ile Türkiye zaten ticaret yapıyor" gibi.

İSRAİL'E JET YAKITI YALANI

En son "İsrail'in jet yakıtı Türkiye'den gidiyor" yalanına muhalefet de kapıldı. DMM zaten bunun bir yalan olduğunu açıklamıştı. Konu edilen yakın İsrail'e gönderilen yakıt değil, Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı gibi: "Tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail’e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtıdır. Yakıt alan uçakların tamamı yolcu uçağıdır. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülen manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz” şeklinde.

TÜRKİYE'NİN GÖZE ALDIĞI AĞIR YAPTIRIMLAR VE TAHKİM YASASI

2001 yılında Kemal Derviş'in İMF'den 16,5 milyar dolar para almak için 15 günde 15 yasa çıkarttığını biliyoruz. Biz burada uluslararası Tahkim'e de imza attık. Bu nedir; Serbest ticaretle ilgili ülkelerin birbirleriyle ilgili ticaret yapmasının önüne geçtiğiniz an. bunun ağır yaptırımları var. Aslında Türkiye Cumhuriyeti devleti kısıtlamalar ortay koyarak ağır yaptırımları göze aldı. Yarın bu zihniyet "Bu yaptığınız kısıtlamalardan dolayı şu ülkelerle ambargo içerisine giriyoruz, bu da hükümetin kabahati" diyecek. Bakın göreceksiniz. 

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Bir vatandaş 13.04.2024 11:55
    Bunları kim cesaretlendirdi? Sizin o ferasetli dediğiniz millet. Bu mudur feraset? Filistinden ibret alın. Başımıza gelecek odur.
  • Yaşar 11.04.2024 10:31
    Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca yalan zirve yapıyor.
  • Misafir 11.04.2024 05:42
    Dezerfarmasyon yasasi nerde neden çikmiyor neden engellenemiyor
  • Ertan 11.04.2024 01:06
    Bu yalanları surekli dillendiren siyasiler de dezenformasyon yasası ile yargilanmali
  • latif 11.04.2024 00:14
    yoruma bakarmısın her kötü şey bizimle alakası yok diyor.peki 54 savaşa destek ürün neden ihracı yasaklandı.
Daha fazla yorum görüntüle