Kazakistan'da ani ısınmayla eriyen kar sularının Ural Nehri üzerindeki bir barajı patlatması neticesinde 111 bin kişi tahliye edildi. Birçok kişinin kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı... 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KAZAKİSTAN'I VURDU

 Kazakistan'da havaların ani ısınması sebebiyle eriyen kar suları Ural Nehri üzerindeki bir barajın patlamasına sebep oldu.  Barajın patlaması sonucu bölgedeki 111 bin kişi tahliye edilirken birçok kişinin de kayıp olduğu aktarıldı. Aynı zamanda pek çok yerleşim birimi de su altında kaldı.  Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde taşan baraj sularının yerleşim yerlerini tamamen yuttuğu, su seviyesinin çok fazla yükseldiği görüldü. 

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Ülkenin 8 eyaletinde seller nedeniyle 36 yerleşim biriminde "yerel ölçekte" olağanüstü hal durumu devam ediyor. Acil Durumlar Bakanlığının güncel verilerine göre, bugüne kadar su altında kalan bölgelerden tahliye edilenlerin sayısı, 39 bin 222’si çocuk olmak üzere, 111 bin 194 kişiye ulaştı. Halihazırda Kuzey Kazakistan, Akmola, Batı Kazakistan eyaletlerinde tahliye çalışmaları gece gündüz sürerken, ülkenin 5 eyaletinde 5 bin 400 ev sular altında kaldı.

KAR SUYU MİKTARI 9,5 MİLYON METROKÜPÜ AŞTI

Su seviyesinin yükselme tehlikesi olduğu ülkenin kuzeyindeki Petropavlovsk şehri ile batısındaki Oral kentinde, öğrenciler bugünden itibaren uzaktan eğitime geçti. Sosyal medyada, sellerin vurduğu bölgelerde telef olan hayvanların görüntüleri dikkati çekti. Bu videolardan birinde, Batı Kazakistan eyaletinde 1000'den fazla Sayga antilobunun telef olduğu görülüyor. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de 13-14 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanan geleneksel Uluslararası Astana Forumu’nu (AIF) ülkedeki sel felaketi nedeniyle bu yıl iptal ettiklerini duyurdu. Sanayi ve İmar Bakanlığı da nisan sonunda Astana’da yapılacak Makine Mühendisleri Forumu’nu gelecek yıla erteleme kararı aldıklarını bildirdi.

 

 

 


 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • hikmet 18.04.2024 15:29
    Rum kesimi ile gözümüze sokarak anlaşmalar yapan ülke değil mi burası.
  • ALLAH dostu 18.04.2024 14:01
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET
  • Misafir 18.04.2024 13:39
    Allah kardeşlerimize yardım eylesin.
  • Kızıl Elma 18.04.2024 12:36
    Türki ülkelerdeki İslam düşmanı Ruj devşirmeleri ortadan kaldırılmalı.
  • Turan'a Doğru 18.04.2024 12:25
    Kazakistan'a gereken desteği devletimizin sağlayacağından şüphemiz yok
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek