Şaban Sevinç, Atatürk'e "rahmetli" denmesinden rahatsız oldu, TV100 ekranlarında Gürkan Hacır'ın sunduğu "Taksim Meydanı" programında, gazeteci Şaban Sevinç'in Atatürk'le ilgili sözleri sosyal medyada gündeme oturdu.

ATATÜRK'E RAHMETLİ DEME

Programda konuklardan biri olan Gazeteci Sinan Burhan'ın, Mustafa Kemal Atatürk için "Rahmetli Atatürk" tabirini kullanması üzerine CHP'li Gazeteci Şaban Sevinç, "Atatürk'e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. Atatürk daima yaşıyor." şeklinde tepki gösterdi. Sevinç'in bu çıkışı, programdaki konukların şaşkınlığına sebep olurken sosyal medyada da yankı buldu. Sevinç'in sözlerinin ardından Burhan, "Tamam, Allah rahmet eylesin yine yaşasın, problem yok ki." ifadesini kullanırken, bir diğer konuk olan siyasal iletişimci Ferhat Murat ise, "Allah'ın rahmetinden muaf tutma. Herkes Allah'ın rahmetine muhtaçtır." dedi.

Yorumlar 173 Yorum Var
  • mesut 25.04.2024 09:13
    yakınında bulunan tanıklar ve tarih kitapları insanlar arısın da kesin bu dinsizdir diye 100 yıldır bir kanıya varılmamıştır kim olursa olsun hakkın da kesin bir bilgi olmaksızın yargılamak doğru değildir herkez gibi zamanında ülkemiz de ona verilen görevi yapmış ve vefat etmiştir şimdi bir vatandaş olarak onu eliştirmek hakaret etmek yerine sen kendini kurtarmaya bak zor durumdasın ey müslüman
  • Abdurrahman 25.04.2024 08:58
    Allah inancı varmı
  • Vatandaş 24.04.2024 22:57
    Şaban bey doğru söylüyor. Laik yani dinsiz birine Allah'tan rahmet dilemek, ölen şahsın fikirlerine saygısızlıktır. Saygısızlık da en büyük aşağılamadır.
  • Osmanlı Yadigarı 24.04.2024 16:08
    Allah konuşturuyor. Şaban bey doğru söylüyor. Aziz nesin kendisine müslüman denmesinden rahatsız oluyordu. tersine ona gavur demek ise hoşuna gidiyordu. mertçesine ben gavurum diyordu. Valla şaban bey bu dünyada Allah inanan inanmıyan bütün kullarına rahmetle bakıyor. ama ahirette rahim sıfatı gereği sadece Müslümana rahmetle bakıyor.
  • Furkan ERENOĞLU 24.04.2024 14:32
    Allah'a iman edenlere, ALLAH RAHMET EYLESİN denilir...
Daha fazla yorum görüntüle