Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Türkiye'nin 'operasyonların anası' diye de tanımlanan PKK'yı bitirecek operasyon hakkında neler bekleneceğine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

12 yıl sonra geniş bir heyetle Irak'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önce Bağdat’ı ardından da Erbil’e yaptığı ziyarette 1200 kilometrelik  Basra Körfezi’ndeki Büyük Fav Limanı ile Türkiye’nin güney sınırı arasında bir tren yolu hattı kurulması yani Kalkınma Yolu Projesi, terör örgütü PKK'ya operasyon ve Fırat ve Dicle nehirlerinden akıtılan su miktarı konuşuldu.

IRAK, 30 YIL ARADAN SONRA TÜRKIYE SINIRINDA ÜS KURDU

Irak basınında yer alan haberlerde, Irak Sınır Muhafızları’nın Türkiye sınırı yakınlarındaki Zaho ilçesine bağlı Kişani köyünde 2 askeri üs kurduğu bildirildi. Üslerin Kişani köyüne yakın tepelerde kurulduğu belirtilen haberlerde, Irak Sınır Muhafızları’nın söz konusu bölgeye 30 yıl aradan sonra ilk kez konuşlandığı ve bu gelişmenin Irak ve Türkiye arasında sınır güvenliğini sağlamak için yapılan işbirliği çerçevesinde yaşandığı aktarıldı.

ABDULLAH AĞAR UYARDI; BİR ŞEYTANLIK YAPABİLİRLER

 

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Türkiye'nin olası Irak operasyonunda karşılaşılabilecek sorunları anlattı ve uyarılarda bulundu. İşte Ağar'ın o sözleri;

Sincar'a gittiler. PKK'yı çıkartacaklardı çıkartmadılar PKK ile simbiyoz bir yaşam formu geliştirdiler. Sincar'daki PKK'yı vurmak istiyoruz. Karşımıza kim çıkacak, Irak ordusu çıkacak. Akılma çok sayıda acaba sorusu geliyor. Gara'ya operasyon yapacağız diyelim. Irak ordusu da orada ama az ilerisinde de PKK var. Bu tür kurnazlıklar inşallah olmaz. Olmaması için tebdirleri yetkililer eminim ki alıyorlardır. Ama o kadar şeytanlık gördük ki Irak ve Suriye'deki vekalet savaşlarında bunlardan önce tedbir geliştirmenin son derece önemli olduğunu biliyoruz.

Çok iyi bir süreç var, iştiyak var. Kalkınma yolu gibi bir mesele var. Bizim elimizde Kalkınma Yolu değil Irak'a karşı hiç kullanmadığımız başka kozlar da var. Su kartı örneğin. Sayın Erdoğan Bağdat'a gittiği zaman konuşulan en önemli konulardan biri olan su meselesinde Türkiye dedi ki: Sana su konusunda elimden geleni yaparım ama zaten bende de su kıt.Sana yeteri kadar su sunuyorum ama o suyu doğru kullan. 

Etkileri ve sonuçları büyük olacak bütün coğrafyayı etkileyecek bir harekatın erken evresindeyiz. Allah Mehmetçiğin kılıcını keskin eylesin. Canını kanını muhafaza eylesin.

Gara PKK'nın elinde kalan son alan. Burası düştüğü zaman PKK'nın "Ben burada devlet kurdum" dediği yerin tamamını kaybetmiş, Mehmetçik oralar postallarıyla çiğnemiş olacak.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Kul hakkı 01.05.2024 18:35
    Azdan az gider, çoktan çok gider. Artık ne olacaksa olmalı, ya PKK bitmeli, ya da bitmeli. Ya olacağız, ya öleceğiz. Eski hal muhal, ya yeni hal, ya izmihlal.. Ya devlet ebed müddet Ya da ebedi zillet.. Ya Kızılelma, ya kızılkan.. Bu yoldan dönende Gök girsin, kızıl çıksın..
  • Fatih 01.05.2024 03:49
    Bu işi türk iran savaşına getirtebilirler. Türkiye iran ve ırakla beraber hareket etmeli diğer güçler zaten fitne için burada.
  • Kığılı 01.05.2024 01:53
    Türkiye’yi savaşa çekip batıda Türkiye ye saldıracaklar hepsi bu kadar açık
  • Vatandaş 01.05.2024 01:14
    Ağar hoca çok değerli bir beklentiyi açıkladı. Türkiye ırak antlaşması bu kadar kolay olmamalıydı. Yıllardır ırak pkk ile yan yana hele erbil israil/pkk yuvası. İran ve Abd nin varlığını hiç eklemiyorum. Türkiye bu harekatı çok iyi planlaması ve ırak güvenilirliğini bin kez düşünmeli.
  • Misafir 01.05.2024 01:01
    Amin
Daha fazla yorum görüntüle