Başkan Erdoğan'n "Kuvayi Milliye neyse Hamas da odur" sözü ve  dünyanın maskesiyle tanıdığı, İslam aleminde bir kahraman haline gelen Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde CHP ile yakınlığı bilinen gazeteci Fatih Portakal'ı rahatsız etmeye devam ediyor.

"TERÖRİST YÜZÜNÜ KAPATIR"

Hamas'ı beek katili teröristlerle eş tutan Portakal "Benim için hamas denilen o örgüt bir cihatçı örgütten, yeri geldiğinde kafa kesen ve kafa kesebilecek bir örgütten bahsediyoruz, terör örgütü yani. Bana kimse onu, ne bileyim Kuvayımilliye ile karşılaştırmasın. Hayır arkadaş, o kafadaysan neden yüzünü kapatıyorsun. Ancak eşkiya ve terörist yüzünü kapatır." dedi.

EBU UBEYDE'NİN YÜZÜ NEDEN KAPALI?

Ebu Ubeyde, 1993 yılında İsrail tarafından öldürülen Kassam'ın eski lideri İmad Akl'i örnek alarak hiçbir zaman yüzü açık bir şekilde kameraların karşısına geçmedi. 

NE ZAMAN YÜZÜNÜ AÇACAK?

Bir dönem Kassam Tugayları'nda mücahid olarak yer alıp, İsrail'e esir düşen ve uzun yıllar esaret altında yaşadıktan sonra esir takası kapsamında serbest bırakılınca da Türkiye'ye gelen Dr. Musa Akkari "Ebu Ubeyde yüzünü ne zaman açacak?" sorusuna yeniakit.com.tr'de şu cevabı vermişti;

Ebu Ubeyde Kassam'ın savaşçılarından birisidir. Gizli kalmayı tercih ediyor. Dünya onun yüzünü bile tanımıyor. Ebu Ubeyde kendisine bir söz verdi. Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuştuğu gün yüzünü orada açacak.

"MİLLİ MÜCADELE SIRASINDA TÜRKIYE'DEKİ KUVAYİMİLLİYE NE İSE HAMAS DA İŞTE AYNEN ODUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nisan ayındaki AK Parti'nin TBMM grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Burada çok açık ve net söylüyorum: Milli Mücadele sırasında Türkiye'deki Kuvayımilliye ne ise Hamas da işte aynen odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız. Böyle bir dönemde hakkı ve hakikati haykırmanın zor olduğunu biliyoruz. Ama bütün dünya bilsin, anlasın, idrak etsin: Ne suikast girişimlerine, ne darbe girişimlerinize, ne ekonomik saldırılarınıza, ne de algı operasyonlarınıza boyun eğeceğiz. Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi, Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim, devam edeceğiz. 14 bin çocuğu öldürdüler, 14 bin çocuk... Bunlar Hitler'i çoktan geçtiler. 14 bin masum çocuğun ölümünü görmeyip, 'Hamas terör örgütüdür' diyerek İsrail'in gözüne girmeye, İsrail'e yaranmaya çalışanlara inat, biz Filistin'in bağımsızlık mücadelesini her şartta, her koşulda cesaretle savunacağız. Kardeşlerim şunu unutmayın; biz sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz, biz devlet yönetiyor, 85 milyonun emanetini taşıyoruz. Bazı adımlarımız görünmüyor olabilir. Bazı yaptıklarımızı anlatamıyor olabiliriz. Ancak çıkıp da bizim Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar, er ya da geç mahcup olacaklar, rezil olacak, tarih önünde nasıl bir haksızlık yaptıklarını göreceklerdir."

Yorumlar 355 Yorum Var
  • osmanlı torunu 08.05.2024 12:35
    Fatih'çim artık devir değişti yanlış yapanlar yüzü açık katliam yapıyor , devletini savunanlar yüzünü gizlemek zorunda kalıyor işte Filistin böyle bir yer... Çünkü Filistin'e değil Müslümanlığa saldırıyorlar.
  • Latife 07.05.2024 22:30
    İsrail'de yüzünü kapatmiyir ve katliam yapıyor o zaman sen yüzünü kapatmiyir musun sende netanyahu ile aynısın galiba bütün müslüman için
  • M m 07.05.2024 22:28
    İsrail'de yüzünü kapatmıyor Hamas'ın ve İsrail'in arasında fark olsun o zaman sende yüzünü kaptmiyirsun İsrail misin sende veya natenyahumisun
  • Serdar 07.05.2024 21:12
    Haddini bil kim oluyorsun da Reis,in dediklerine laf ediyorsun.
  • Ertuğrul 07.05.2024 19:57
    Kaç tane kafa kesen Hamas gördün portakal. O senin dediğin İsrail'in köpeği PKK ve işit denen küfür ehli. Senin avanenin terörist bile diyemediginiz arkadaşlarınız kardeşleriniz. Kuvai milliye nin ne olduğunu bile bilmezsiniz.
Daha fazla yorum görüntüle