Adana’da bir kişinin yaklaşık 70 bin lira değerindeki motosikleti evinin önünden çalındı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, hırsızlardan birinin iş üstündeyken güvenlik kamerasını fark edip vazgeçtiği, diğer hırsızın ise arkadaşını ikna etmek için çabaladığı ve daha sonra tekrar anlaşıp hırsızlığı yapmaları pes dedirtti.

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde 29 Haziran sabaha karşı meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Batur’a (27) ait 01 AHT 815 plakalı motosiklet kimliği belirsiz 2 şüpheli tarafından çalındı. Sabah dışarı çıktığında motosikletinin olmadığını fark eden Batur, hemen güvenlik kameralarına baktı ve hırsızlığı görüp polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alıp hırsızları yakalamak için çalışmaya başladı.

Önce vazgeçti, arkadaşı ikna edince tekrar anlaşıp hırsızlık yaptılar
Güvenlik kamerası görüntülerinde iş üstündeyken hırsızlardan birinin kamerayı fark edip uzaklaştığı, diğer hırsızın ise arkadaşını ikna etmek için çabaladığı ve daha sonra anlaşıp hırsızlığı yaptıkları yer aldı.
İhlas Haber Ajansı’na konuşan olayın mağduru İsmail Batur, “2 hırsız motosikletimin direksiyon kilidini patlatıp merkez parkın içerisine götürdüler. Polise bildirdik, şikayette bulunduk. Motosiklet aslında abimindi, kendisi otomobil alınca bana hediye etmişti. Onun emekleriyle bu motosiklet alınmıştı. Ben motosikletin bulunmasını ve hırsızların hak ettiği cezayı almasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Aramızda duygusal bir bağ oluştu”

Hırsızların motosikleti getirmesi halinde şikayetini geri çekeceğini söyleyen Batur, “Hırsızlardan birisi güvenlik kamerasını fark edip gidiyor. İleride diğer arkadaşıyla tartışıyorlar ve ikna olup geri dönüyorlar. Motosikletimi çalıyorlar. Hırsızlar motosikleti getirsin şikayetimi geri çekeceğim. Motosiklet ile o kadar yol yaptım ki aramızda duygusal bir bağ oluştu. Eğer ben bulmadan motosikletim gelirse gerekeni yaparım” diye konuştu.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Hyr 12.07.2023 22:13
    koca motosiklet her kavşak kamera. bulamayan hırsızlığa ortak.
  • Misafir 12.07.2023 19:12
    Osmanlı islam hukuku yoksa zulüm vardır
  • Hakan 12.07.2023 18:40
    Ne yazık. kimileri binbir emekle aldığı eşyaları şeref yoksunu mahluklar kendi malıymış gibi alıp gidiyor. ceza bile verilmeyen bi yönetim sistemi olmazzzzz…
  • Ali 12.07.2023 16:45
    Adamdaki metanete bakarmisin? Masallah! Bravo! Benim motorumu çalacaklar ve onlara böyle davranacagim öylemi.. Sag sag derilerini yüzerdim.. Demekki Adanada sadece hainler yok, örnek insanlarda varmis, hemde tüm dünyaya ders verir gibi..
  • Nöbetci eczane 12.07.2023 16:37
    Devletin cezaları yeterlideğil halk cezalarını kessin
Daha fazla yorum görüntüle