"Taşların Dilinden İstanbul" adlı eser gazeteci /yazar Sami Bayraktar'ın mürekkebinden süzülmüş; akıcı, sesli ve fotoğraflı bir gezi yazısı kitabı. Yazar, Eyüpsultan'dan başlayıp adımladığı sokaklarda karşısına çıkan camilerle, saraylarla, çeşmelerle, köprülerle veya taşlarla ilgili bilmediğimiz detayları ve hikâyeleri bizlerle buluşturuyor.
Yazarın, İstanbul'un daha yakından tanınması ve kıymetinin bilinmesi için titizlikle seçtiği yerlerle ilgili anlattığı hikâyeler dikkat çekici. Samimi ve akıcı bir üslupla kaleme alınan kitap, okuyucusunu tarihte yolculuğa çıkarıyor. 
Kitapta 105 bölüm bulunuyor. Bu bölümler fotoğraflarla veya karekodlarla desteklenerek anlatılan yerlerin okuyucunun zihninde şekillenmesi sağlanmış . Karekodları okuttuğunuzda yazarın okuduğunuz bölümü tanıttığı video ile karşılaşıyorsunuz.
Cibali Kültür Sanat Yayınlarından çıkan kitabın baskısı. içeriğinin samimiyeti hakkında fikir veriyor.
Yazar, usta hikâyeci Mustafa Kutlu'nun " İstanbul'u tanımak kendimizi tanımaktır. Bu şehirden bîhaber olmak; ecdadından, medeniyetinden, kültüründen, sanatından, nezaketinden hâsılı kendinden bîhaber olmak demektir." ifadesini merkeze koyarak çıktığı bu yolda bizlere hem İstanbul'u tanıtıyor hem de unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize ışık tutuyor.

Yorumlar 0 Yorum Var