14 Aralık'ta ilk uçuşunu gerçekleştiren Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'yı inceleyen Yunan spikerin sözleri canlı yayına damga vurdu.

Dünyanın konuştuğu yerli İHA ve SİHA'larımızın üreticisi Baykar Savunma, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA'yı üretti. 14 Aralık'ta Tekirdağ, Çorlu’da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’ne gelen Kızılelma burada ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Kızılelma'nın ilk uçuşu toplam 18 dakika sürdü. 

YUNAN SPİKERİN ZORUNA GİTTİ

Türkiye'nin ilerleyen teknolojisi Yunan medyasında çokça yer buluyor. Yayınlarının büyük bir kısmında Türk Savunma Sanayiinin silahlarını inceleyen Yunan televizyonları, Kızılelmay'da pas geçmedi. Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma'nın incelendiği bir Yunan programında spikerin söyledikleri izleyenleri şaşırttı. Kızılelma'nın görüntülerinin yayınlandığı programda Yunan spiker kendisinin bir vatansever olduğunu belirterek, Kızılelma üzerine konuşmayı bitirmek istediğini söyledi. 

Yunan spiker konuşmasının devamında Tayfun füzesini de hatırlatarak bunlarla dalga geçmenin çok yanlış olduğunu ve Türklerin gelecek yıllarda teknolojisinin zirvesinde olacağını söyledi. 

Yorumlar 106 Yorum Var
  • Aydin 31.12.2022 22:47
    Daha cok korkacaksiniz sirtakiler
  • İSMAİL 31.12.2022 15:29
    Bizim muhalefette aynı değilmi saygılarımla.
  • Misafir 31.12.2022 15:10
    Elin gavuru bile artık savunma sanayi ürünleri hakkında ciddi konuşmaya başladı. İçimizdeki yerli gavurlar ise hala aynı kafadalar.Bunlar da seçimde milletten tokadı yediklerinde uyanırlar inşaallah..
  • Vatan 23.12.2022 21:27
    son yırmı yılda cok gelıştık Reisten önce hukumetler reıs kadar calışsaydı bugun avrupa amerıka bize köle olurdu o yuzden Reis candır vatandır
  • Türük 23.12.2022 10:15
    Sunucu Türkiye aleyhine kasıtlı propaganda için orada bulunuyor ancak bir savaş durumunda alay ettikleri ihalar ve füzelerin tepelerinde biteceğinin durumun ne kadar vahim olduğunun farkında.
Daha fazla yorum görüntüle