CNN Türk ekranlarında yayınlanan Akıl Çemberi programına dün akşam Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Siyaset Bilimci Hasan Basri Yalçın ve Gazeteci Melik Yiğitel konuk oldu. Programda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın SİHA çıkışı ele alındı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında milli SİHA üreticisi Baykar firmasına ilişkin tepki çeken cümleler sarf etmişti. Babacan, "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki." açıklamasında bulundu. Babacan'ın bu sözlerine Mete Yarar da çok sert tepki gösterdi. 

Yarar, başka bir ülkede bir siyasetçinin böyle bir söylemde bulunamayacağını belirterek, Babacan'ın SİHA çıkışını eleştirdi. Yarar, "Dokunabilmek ne demek ya, dokunabilmek ne demek. Siz önce YPG'ye destek veren ABD'ye dokunun. Siz AB'de Türkiye'ye devamlı parmak sallayan adamlara dokunun." dedi. ABD'li The Washington Post'un 10 Ocak'ta “2023’te dünyanın en önemli seçimi Türkiye’de olacak” başlıklı analizine göndermede bulunan Yarar, "Daha kavga yeni başlıyor. ABD şu lafı boşu boşuna söylemedi. 2023'ün dünyadaki en önemli seçimleri Türkiye'de lafını boşu boşuna söylemedi. Türkiye'deki yaşananlar dünyada başka bir ülkede kelle aldırır." diye ekledi. 

 

Yorumlar 124 Yorum Var
  • Nakş 18.01.2023 19:28
    Sen önce pkk ya ydp ye dürüst isen bir dokun bakalım papaçan.Onlara bir dokunsana millet görsün
  • ahmet karabay 18.01.2023 19:22
    Herkesin bir hesabı varsa Yüce ALLAH'ın da bir hesabı var elbette ki.Hani derler ya söyleyene değil söyletene bak. Vatan hainleri söylemleriyle, kustukları nefretleriyle,Allah'ın izniyle seçim sandıklarına gömülerek,huzuru alemde ve huzuru ilahide rezil rüsva olacaklar.Battıkları'nın sinyallerini kendileri veriyorlar zaten. Dik dur eğilme bu millet seninle Sayın Reisim.
  • ömer 18.01.2023 18:05
    bu zekasını kullanamayan guruh bu günkü Türkiyeyi hala o eski Türkiye zannediyor, milli olan şeylere dokunanın eli yanar ayağı yanar kafası tarumar olur, örnek mi ? 15 temmuz u hatırlatın , Aslan lar Türk Milleti idi, hiç birinin parti si belli değildi, Anlayanlara
  • dede 18.01.2023 17:57
    hala bağımsız değiliz çünkü hiç bir haini idam edemiyoruz. tersine hem hainler hem tehdit ediyoırlar alçakça tüm hainler.
  • mehmet 18.01.2023 17:44
    Hainler için idam yasası gelmeli .
Daha fazla yorum görüntüle