Türkiye'nin her alanda milli teknolojilerine karşı çıkan muhalif yayın organı Halk Tv son olarak yerli üretim insansız hava araçlarımızı hedef aldı. Halk Tv yaptığı haberle Bayraktar TB2'leri karalamaya çalıştı.

BAYKAR'DAN AÇIKLAMA

Halk Tv'de yapılan bir haberde dünyada her geçen gün ününe ün katan Bayraktar TB2 SİHA'ların Baykar AŞ tarafından devlete günlüğü 1,2 milyon TL’ye kiralandığını iddia etti. Haberin ardından açıklama yapan Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, kiralamanın şeffaf ve açık bir ihaleyle yapıldığını ve rakiplerinden en az 6 kat daha ucuz olduğunu açıkladı. Bayraktar, ayrıca orman yangınlarında 5 ilde İHA'ların görevlendirildiğini ve personel, kira, elektrik, su giderlerinin kendilerinin karşıladığını belirtti. 

BAYKAR NEDEN SÜREKLİ HEDEF ALINIYOR?

Türkiye'nin yerli üretim İHA/SİHA'larının hedef alınması gündeme otururken, CNN Türk canlı yayınında da "Baykar beden sürekli hedef alınıyor?" sorusu tartışıldı. Konuya ilişkin konuşan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Baykar saldırısının kimler tarafından organize edildiğini canlı yayında açıkladı. 

"LOCKHEED MARTİN BAYKAR'I SAHADA GÖRMEK İSTEMİYOR"

Coşkun Başbuğ, Baykar'ın hedef alınması konusunda ABD'li Lockheed Martin şirketine dikkat çekti. Lockheed Martin'in Baykar'ı istemediğini belirten Başbuğ, "Amerika şu an en stratejik şirket olarak bunu görüyor ve Amerika devlet tarafından bu şirket destek veriyor ve her türlü imkânda bu şirketin önüne açılıyor. Şimdi Lockheed Martin Bayraktar'ı sahada görmek istemez niye onun pazarına göz dikiyorsun onun kazanacağı parayı geliri sen elde etmiş oluyorsun. Dolayısıyla Lockheed Martin bir şekilde Baytarla savaşmalı." dedi.

"BAYKAR'A SALDIRININ ARKASINDA ABD VAR"

Başbuğ, Baykar'a tesadüfen veya eleştiri olarak bir girişim yapılmadığını düzenlenen operasyonun arkasında Amerika Birleşik Devletleri'nin olduğunu söyledi. Başbuğ, "Bu saldırının arkasında Amerika var onu söyleyeyim. Bu bahsettiğim odakların hiçbiri böyle kendiliğinden hamaset olsun diye veya kuru gürültüyle bu tenkit ve eleştiri yapıyor değiller. İpin ucunu takip ettiğin an hani kukla ipten bahsederiz ya bir bakıyorsun soluğu Washington da alıyorsun. Oranın söylemiyle oranın eylemiyle harekete geçen bir odak var bunu bir kere görelim. İimdi Maliyetten bahsediyorlar 850 dolar bak rakamlarla açıkladık en az 3 katı daha aşağı verilen bir rakam." ifadelerini kullandı. 

 

Yorumlar 62 Yorum Var
  • Ömer 02.08.2023 20:02
    Biz hazırız yerli milli uçaklarını üretmeye kimse bizi durduramaz artık ne ab ne abd nede başka ülkelere ok yaydan çıktı artık
  • Osman 02.08.2023 10:48
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ düşmanlarının TV sini beslenen gazetecilerini derneklerini vs bulup ya sınır dışı. Yada idam edeceksiniz
  • selim 02.08.2023 09:34
    günaydın sağır sultan dahi biliyor sağır sultan şunuda biliyor Lockheed Martin aynı zamanda chp de,iyi partide ,hdp de kuklaları var yani vatan hainlerinin yuvası sayın bahçelinin dediği gibi zillette çöreklenmişler
  • necmettin durmaz 02.08.2023 09:08
    milli gururumuz BAYKAR 'ı ölesiye koruruz
  • Hasan 02.08.2023 06:13
    Devlet olarak hainlere bu kadar müsaha edilirse içerideki hainler bunu kullanır. Gerçi bu arada kendileri deşifre oluyorlar, iyot gibi açığa çıkıyorlar. Ben baykara saldırılmasının hainlik olduğunu düşünüyorum.
Daha fazla yorum görüntüle