“Erdoğan’ı devirmek mümkün değil ama Fahrettin Altun ve ekibi derhal durdurulmalı” diyen Times of Israel'e İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İstanbul’da Anadolu Ajansı’nın düzenlediği "Türk Haber Ajansları Medya Zirvesi: Medyada Birlik ve Gelecek Vizyonu" programında konuştu. Altun, “Erdoğan'ı devirmek imkânsız ama Fahrettin Altun ve ekibi durdurulmalı. Hem de derhal!” ifadelerinin yer aldığı haberle kendisini hedef alan İsrail merkezli haber sitesi The Times Of Israel'e cevap verdi. 

Altun, İsrail’in saldırılarla eş zamanlı olarak sürdürdüğü dezenformasyon çabalarının sadece anonim hesaplar eliyle değil, büyük devletlerin üst düzey yetkililerin eliyle de sürdürüldüğünü söyledi.

Bu dezenformasyon kampanyasıyla mücadele etmek için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirten Altun, "İsrail'in ve İsrail yanlılarının gerçekleştirdiği dezenformasyon faaliyetlerine karşı Türkiye yoğun bir gayretle hakikatin üzerindeki perdeleri kaldırmaya, gerçekleri hızla tüm dünya kamuoyunun dikkatine sunmaya çalışmaktadır. İşlenen savaş suçlarını örtmek ve yapılan soykırımı meşrulaştırmak için dünya kamuoyunun algılarını manipüle etmeye çalışan bu tür girişimlerin, bölgemizde ve hatta dünyada çok daha derin bir krizin kapılarını açma ihtimali bulunmaktadır. Bu ihtimal ise tüm dünya kamuoyunu yoğun bir şekilde endişeye sevk etmelidir. Bununla birlikte biz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hiç yılmadan barıştan, adaletten, hakikatten yana durmayı ve fakat zulme, adaletsizliğe ve insan hakları ihlallerine karşı mücadele etmeyi sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"BİZ KİM RAHATSIZ OLURSA OLSUN..."

Türkiye'nin adaletten ve hakikatten yana tutumunun birilerini çok ciddi şekilde rahatsız ettiğini gördüklerini söyleyen Altun, "Biz kim rahatsız olursa olsun, kim karşı çıkarsa çıksın bu insani trajedinin bir an önce son bulması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Dış politika ve diplomatik girişimler alanında da bunu sürdüreceğiz, iletişim ve medya alanında da bu gayreti ortaya koyacağız. Biz gerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak gerek Anadolu Ajansı gerek TRT gerek diğer medya kuruluşlarımız olarak, elimizdeki tüm imkan ve araçlarla doğruyu ve hakikati savunmaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Algıları çarpıtılarak eylem gücü paralize edilmeye çalışılan tüm dünya kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmanın gayreti içinde olacağız. Biz, bu anlamda Türkiye'nin bir merkez güç olduğunu ve bu sorumluluğu taşıması gerektiğine inanıyoruz, bu gayretle çalışıyoruz. Orta Doğu'daki birçok sorunun kaynağında esasen daha temel bir sorunun olduğunu, bu sorunun adının da 'İsrail sorunu' olduğunu tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • MUSTAFA ENVER YILMAZ 06.11.2023 19:37
    Elinize sağlık...Onurlu bir duruş sergiledi niz...Lütfen devam ediniz ..Selamlar...MEY
  • Yorum 06.11.2023 16:52
    Sorunun adı, İsrail sorunu, diyor.
  • azi 06.11.2023 16:34
    Allah razi olsun Fahrettin Altun bey
  • Selami 06.11.2023 16:33
    israile karşı savaşacağız dediniz de biz mi anlamadık.?? Siyonistlere göre en iyi medya kendi kontrollerindeki medya SİYONİST MEDYADA insanlar İT_Raili eleştirdikleri için işlerinden oluyorlar
  • ALİ KEMAL 06.11.2023 16:27
    Dogruyu sevmez yahudiler
Daha fazla yorum görüntüle