CHP'ye yakınlığı ile bilinen Gazeteci Şaban Sevinç ve Siyasal İletişim Uzmanı Ferhat Murat arasında canlı yayında Kelime-i Tevhid tartışması yaşandı. Kelime-i Tevhid Bayrağında ne yazdığını bilmeyen Sevinç'e Murat "La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah" yazar yani “Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah'ın elçisidir”demektir dedi. Murat'ın "Müslümanım diyorsan Kelime-i Tevhid getireceksin" sözlerine Sevinç, "Sana mı soracağım?" şeklinde yanıt verdi.

TV100 Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında, dikkat çeken anlar meydana geldi.

Gündeme ilişkin konuların ele alındığı programda, karşılıklı tartışmalar sosyal medyada gündem oluyor.

Dün izleyiciyle buluşan canlı yayında ise konuklar; Şaban Sevinç, Ferhat Murat, Rasim Ozan Kütahyalı ve Barış Yarkadaş oldu.

KELİME-İ TEVHİD KAVGASI

Program sürerken gazeteci Şaban Sevinç ile Ferhat Murat arasında "La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah" gerginliği çıktı.

Eminönü'nde Gazze için yürüyüş yapanlara tepki gösteren Sevinç'e, Ferhat Murat karşılık verdi.

"BU BAYRAK DÜNYADAKI TÜM MÜSLÜMANLARIN ORTAK DEĞERİDİR"

Sevinç'e yönelik "Kelime-i Tevhid Bayrağı ne demek biliyor musun?" sorusunu yönelten Murat, şunları söyledi:

Senin hilafet bayrağı dediğin bayrak tevhittir. Bu bayrak dünyadaki tüm Müslümanların ortak değeridir. Müslümanım diyorsan 'La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah' diyeceksin.

"SANA MI SORACAĞIM"

Bu sözler üzerine gazeteci Şaban Sevinç, "Sana mı soracağım deyip demeyeceğimi?" ifadeleriyle karşılık verdi.

"MÜSLÜMAN OLANLAR İÇİN SÖYLÜYORUM, SENİN İÇİN SÖYLEMİYORUM"

Ferhat Murat ise bu yanıta karşılık, "Müslüman olanlar için söylüyorum, senin için söylemiyorum. Müslüman olanlar bunu söylemek zorundadır. Bu hilafet bayrağı değildir, bu bir ortak değerdir." yanıtını verdi.

BURHAN: KATOLİK VE MASON OKULLARINA SESİNİZ ÇIKMIYOR!

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Barış Yarkadaş ve Şaban Sevinç'e "Katolig ve Mason Okullarına gelince hiç sesiniz çıkmıyor, cemaatlere gelince mi sesiniz çıkıyor? Diye sordu.

Burhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şu anda Türkiye'de Katolik Okulları, Protestan Okulları, Yahudi Okulları, Mason Okulları var da Türkiye'de milli sivil toplum örgütü olarak kabul edebileceğimiz cemaatleri bu kadar dışlamanın anlamı nedir? Anayasa toplumu dışla mı diyor? Farklı kesimleri dışla mı diyor? 8-10 tane protokol yapılmış bir kısmı TÜGVA bir kısmı TURGEV. Yani bu toplumun içerisinde yaşayan kendini farklı hisseden kesimleri biz niye yok sayalım?

Yorumlar 147 Yorum Var
  • Nuri 03.01.2024 13:50
    Rabbım bilerek gavurluk yapamları kahruperişan eylesin inşallah
  • BİROL 03.01.2024 13:00
    Gavurlar, gemi azıya aldı,müslüman ülkede müslümanlara saldırmaya başladılar...
  • Müslüman 03.01.2024 11:57
    Rabbim rahmetiyle muamele etsin inşaallah
  • Tahir 03.01.2024 08:34
    EVET doğru o bayrak hilafet bayrağı müslüman ları birliğe davet eden kafirlere karşı topyekun savaşın bayrak.i gavurluklari ondandır
  • Arif 02.01.2024 22:20
    Kafirlikte yarisir olmuslar
Daha fazla yorum görüntüle