CHP'li Can Ataklı, Türk Bayrağı'na, İstiklal Marşı'na, Atatürk ve Erdoğan'a karşı haddi aşan hareketlerde bulunan DEM Partiye akıl verdi. 

Seçimi kazandıkları belediyelerde Türk bayrağının kaldırılması, Kürtçe tabelaya vergi indirimi, İstiklal Marşı'nın okunmaması hatta Belediye isminin bile değiştirilmesine varacak kadar ileri giden DEM Parti geçtiğimi günlerde de mazbata sonrası Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip hakaret ettiler.

İşte Ataklı'nın o sözleri;

Türk bayrağını kaldırırsan yada İstiklal marşını söylemzsen bir şey kazanmıyorsun. Kazanmadığın gii tepki çekiyorsun. Sinir uçlarıyla oynuyorsun ve bugünkü iktidar zaten ne yapacağını şaşırmış halde; hani Erdoğan böyle dedi ya 'Kazananların hepsini kutlarız, herkesi kucaklayacağız..." güya ama işte işler öyle değil. Bahane de aranıyor, bunların anlamı yok Onu söylemeye çalışıyorum. DEM Parti niye böyle bir şeye girişti. Kuzey Irak'ta operasyon başlayacak işte ona önlem olsun orada halkı diri tutmak için falan. Bakın Kuzey Irak'ta bir operasyon yapacaksa bunun da yolları var. "Zarar göreceğiz, burayı kan gölüne çevirecekler" diyorsan bunun diplomatik yolları var. Uluslararası girişimler var. Çeşitli partilerde yükselmekte olan bir takım milliyetçi akımlar DEM Parti aleyhine kampanyalar yürütürken çok anlamsız geliyor bana. Toparlanmaları lazım.

Özellikle semboller böyle durumlarda çok öne çıkar; Türk bayrağını kaldırmak ya da Türk bayrağına saygısızlık ya da Atatürk fotoğrafına saygısızlık hem çok yanlış ve çok kötü hem de çok akılsızca. 

Yorumlar 129 Yorum Var
  • ast 24.04.2024 08:37
    SEN VE senin gibilerin kökünü bu ü lkeden kazımak lazım sizler dağdaki teöristlerden daha tehlikelisiniz
  • verme 24.04.2024 03:35
    sen avrupa usa benzeri seyi bir yap orda adamin anasi beller kanunlar angut
  • Mltyl 23.04.2024 19:23
    Aslında Erdoğan bahane aramıyor siz birilerini arıyordunuz ki bayrağı kaldırması için
  • Fatih 23.04.2024 18:41
    Fırsatı oluştuğunda, Abd devreden çıktığında sadece bir an bir an o anda neler olacak nelerrrrr? Korkun o andan tüm Türkiye düşmanları
  • Ardeniz 23.04.2024 18:09
    Can Ataklı, panik atak olmuş.
Daha fazla yorum görüntüle