Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nazal aşı hakkında son durumu anlattı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

2020 Mart ayında desteklemek üzere yazı yazdığımız bir yazı. Bakanlık olarak. Bu nazal aşının hem preklinik hem klinik safhalarını Bakanlık olarak destekliyoruz. Bu aşının sadece araştırma değil; üretim safhasını da biz destekliyoruz. 

Bu salgının üst yolunum yolundan girişini önleyen ve girişi önlediği için bulaşıcılığı da önleyen bir aşı olarak biliyoruz. Hayvan çalışmaları bitti. Araştırma için üretim hazırlıkları yapıldı. Üretimi önümüzdeki zannediyorum iki üç hafta içinde bittiğinde gönüllülere de hızla Ankara Şehir Hastanemizde faz-1 çalışmasını başlatacağız. Ayrıca tek doz uygulaması için de üzerinde çalışıyoruz. O durum daha erken gündeme gelebilir. 

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Elif 31.03.2021 09:39
    Bunu başarırsanız tüm dünya için çok güzel bir adım atmış olursunuz. Gayret edin Allah yardımcınız olsun.
  • Doğan 31.03.2021 05:50
    Tek kelimeyle harikasınız sayin bakanım.Kim ne derse desin kovid-19 savaşınız.dünyaya örnek.yerli aşımızda çıkınca çatlayan patlayan.dahili harici sözde dostları seyreyleyin.Allaha Emanet olunuz.
  • Ali 30.03.2021 23:41
    Bu ülkede DEĞERİ anlaşılmayan Veteriner Hekimler acaba hangi risk grubuna giriyorlar. Bu pandemi döneminde ortalama 35-40 handeyi günlük ziyaret ederek mecburen sosyal mesafenın ortada kalktı bir şekilde başta hayvan sağlığı olmak üzere insan sağlığının korunmasında etkin rol almasına karşın SAĞLIK HİZMETLERİ Sınıfında çalıştırılmalarına rağmen sağlık sınıfından sayılmayan, Veteriner hekimler bu işletme ziyaretlerinde süper taşıyıcı olarak virüsü yayma ihtimali yüksek değil i
  • Nalan 30.03.2021 22:39
    Bakanım öğretmen aşıları gecikti.ogretmenler çok risk altında..
  • Kayseri haber 30.03.2021 20:45
    Başka şeyler söyleyip durunki bizde bilelim ağırlık olduğunu bilelim
Daha fazla yorum görüntüle