Son dakika haberi: CHP'li belediyelerin sel bölgesinde yardımlarının engellendiğini iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 5 gün içinde çark etti. Altay, belediyelerin yaptığı yardımları 'büyük memnuniyetle' anlattı.

Son dakika haberi: Türkiye önce yangın, ardından sel felaketiyle mücadele ederken, muhalefet partilerinden bazı isimlerin toplumu galeyana getirecek iddiaları tepki çekti. O isimlerden birisi de CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay. CHP'li Milletvekili, daha önce Karadeniz'de İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden gelen ekiplerin şehre sokulmadığını iddia etmişti. Altay son yaptığı açıklamada ise İBB'nin sel bölgesinde yaptığı yardımları 'büyük memnuniyetle' anlattı. 

Altay'ın iddiasını CHP'li belediyeler de sosyal medya hesaplarından ekiplerinin bölgede olduğuna ve destek çalışmalarına katıldığına dair paylaşımlarıyla yalanlamıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Sinop'ta yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyemizin güçlü bir ekibi ve araçları burada. Diğer belediye başkanlarımızın da var" demişti. 

Engin Altay, iddiasını beş gün sonra kendisi yalanladı. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Altay şunları söyledi: 

"Her şeye rağmen sonuçta şu oldu, büyük memnuniyetle söyleyeyim; İBB’nin Bozkurt’ta 149 personeli ve 92 iş makinası çalışıyor. Gene İBB’nin Ayancık’ta 78 personeli ve 50 iş makinası çalışıyor."

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, ALTAY'I KILIÇDAROĞLU'NA ŞİKAYET ETMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'da sel bölgesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Soylu, Kılçdaroğlu'nun kulağına eğilerek Altay'dan şikayetini dile getirmişti.

Yorumlar 222 Yorum Var
  • VetHek 20.08.2021 10:51
    Hani Bozkurt'a sokulmamışlardı? YALANCISIN işte
  • Hainlerin düşmanı 20.08.2021 07:58
    SARHOŞLAR HAİNLER neolacak !!!!!!!
  • Misafir 20.08.2021 00:23
    Şaka gibi...
  • Ergün 20.08.2021 00:19
    Bir sonraki seçimde paramparça olmuş bi gizlenen ermeni (ermeni derneği başkanı beyanıdır) yalandaroğlu kemal dileğiyle....
  • Mehmet duruk 19.08.2021 17:41
    CHP'NİN başkanı ve milletvekillerinin bir doğru olan kelimeleri var oda eğer ki ağızlarında Allah kelime çıktıysa ona inanın gerisi hepsi yalan yalan bunların hayatları yedikleri lokma haramdır ağızlarında çıkan kelimeler yalan
Daha fazla yorum görüntüle