Habertürk TV'de Afşin Yurdakul'un sunduğu programda konuşan Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye'nin askeri alandaki değişiminin başta Avrupa olmak üzere yakından takibe alındığını belirtti. Prof. Dr. Bağcı Türkiye'nin Karabağ, Suriye, Libya gibi bölgelerde adının duyulmasıyla ilgili uluslararası çevrelerin dikkatini çektiğini anlattı. 

Bağcı; "Avusturya eski Savunma Bakanı bana "Türkiye büyük güç hedefleri olan bir ülke mi, siz neden Yukarı Karabağ'dasınız, Libya'dasınız, Suriye'desiniz.  Yatıp kalkıp şunu düşünüyorlar Türkiye ne zaman Suriye'den çıkacak. Ben de onlara Amerika Suriye'den çıktığı zaman çıkacak. Terör ortadan kalktığı zaman çıkacak. Türkiye'nin sınırlarında kontrol edilemeyen bir bölge varsa terör hareketleri varsa Türkiye Cumhuriyeti BM'nin 51. maddesi gereği Türkiye topraklarını korur, hiç kimse de birşey diyemez." dedi. 

Yunanistan'ın Türkiye'nin komşusu olduğunu ve birlikte yaşaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Bağcı sözlerini şöyle sürdürdü". Yunanistan'ın şöyle bir dezevantajı var. Küçük ülkeler başkalarının desteği ile bir takım hedeflerine ulaşabileceklerini düşünürler. Türkiye'nin yunanistan'la herhangi bir savaşa girmesi söz konusu değil. Yunanistan sınırına öyle bir duvar ördü ki önce onu geçmesi lazım. Türkiye içerdeki 6 milyon göçmeni göndermeye kalksa Yunanistan sular seller altında kalır. Yunanistan silahlanma yoluna gitmesi stratejik bir hatadan başka birşey değildir. " dedi. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • tepki 07.10.2021 01:00
    evet rusya nato usa ciktigi zaman onlarin hakki var ise bizim de kendimiz koruma halkimiz var onlar petrol calar iken biz belasini cekiyoruz