Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de gençlerle buluşma toplantısında Ceren Ercan isimli üniversiteli bir öğrencinin seçme ve seçilme yaşıyla ilgili sorusuna "Ceren tam da Müslüm Baba gibi damardan vurdun" dedi. 

Ceren Ercan'ın seçme ve seçilme ile ilgili sorusunda " Her fırsatta gençlerle bir araya gelerek onlarla ülke meseleleri hakkında konuşuyorsunuz. Bundan dolayı teşekkür ederiz. Seçilme yaşının 18'e indirildiği dönemleri hatırlıyorum. Muhalefet gençlere ülke yönetimi mi teslim edilir diyordu. Ama şu an ne olduysa o gençlerden oy bekliyorlar. Bu ikilemci siyaseti nasıl yorumluyorsunuz"  şeklindekisorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ilginç bir cevap verdi. 

Başkan Erdoğan "Ceren öyle bir yere vurdun ki, hani Müslim Baba'nın damardan girmek gibi bir özelliği vardır. Ceren sen de tam damardan girdin." dedi. 

O dönemler seçme ve seçilme yaşının 30 olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu neden 30 olsun dedik,  25 olarak düşündük. İstunbul'u fetheden Fatih'in o zaman yaşı 18'di biz de 18'e çekelim dedik. Önce seçilmeyi 25 seçmeyi 18 yapma gibi bir planlama yaptık.Ardından dünyadaki örnekleri de var seçme de seçilme de  18 olsun dedik.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere X, Y,Z kuşağı diye isimler koyduğunu, ancak kendilerinin gençler için TEKNOFEST kuşağı dediklerini belirterek bunun nedenlerine değindi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Samet 14.11.2021 23:40
    Reis birde universite affi na el atsan...