CNNTürk'te Göksu Öngören Özgür'ün sunduğu ve Ukrayna'daki gelişmelerin masaya yatırıldığı programa katılan Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, ABD ve Rusya ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

"Ukrayna'nın artık uyndığı bir süreçten geçiyoruz" diyen  Coşkun Başbuğ, Ukrayna'nın ABD'nin kendisini bu işte kullandığını, gerilimin merkezi haline geldiğini ve arada yem olduğunu gördüğünü belirterek "Ukrayna'nın burada tek yapacağı bir iş sorunları arabulucu bir ülke nezdinde masa başında çözmeye çalışmaktır." dedi. 

"ABD'NİN RUSYA'YA KARŞI EN BÜYÜK HEDEFİ RUSYA'YI HATAYA SEVKETMEKTİ"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'nin "Beyaz Saray keskinleştiriyor, AB de kendisini düşünüyor, bu şekilde konuşmalarla Ukrayna ekonomisini mahvediyorsunuz "  sözünü hatırlatan Başbuğ ABD'nin Ukrayna'daki hedefinin Rusya'yı hataya sevketmek olduğunu söyledi. Başbuğ " İlk tetiği çeken bunun altında kalacak. ABD bunu çok iyi biliyor. Dolayısı ile sürekli tarih ve gün vererek Rusya'yı kışkırıp, arkadaki devletlere de dönerek "dediklerim oluyor, durdurmamız lazım, Rus tehdidi yeniden hortluyor" tablosunu yaratmak." dedi. 

"UKRAYNA'DA ZİRVE YAPAN KRİZİN BAŞLANGIÇ NOKTASI LİBYA'DIR"

Bu oluşan durumun tesadüf olmadığını söyleyen Başbuğ, Ukrayna'da zirve yapan krizin aslında Libya'da başladığına dikkati çekerek "Fransa, Rusya Libya'da doğrudan sahada. Ancak ABD orada yok. Bunun nedenini de ABD'nin kendi içinde yaşadığı bir kaos ve savaş yüzünden kriz bölgelerinde bulunmadığını, ABD'de Trump'ın yenilmesi ve Biden'ın göreve gelmesi halinde ABD'yi sahnede göreceğimiz dile getirmiştik. Şu anda bunu görüyoruz." dedi.

ABD'nin Ukrayna'da istediğini  elde edemediğini ve sürekli hasmım dediği Çin'den Rusya'ya karşı gücünü kullanmasını istediğini anlatan Başbuğ sözlerini şöyle sürdürdü "Poker ülkesi ABD, Rusya'ya rest dedi, Rusya da "Restini gördüm" dedi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Vedat 31.01.2022 12:04
    Açık söylemek gerekirse Rusya harekete geçtiği an ne Nato nede başka bir ülke Rusya yı durduramaz. Rusya ezer geçer. Rusya bu savaşta
  • EMREMİX 31.01.2022 10:16
    Petrolün ve Değerli Madenin Olmadığı Yerde Amerikanın ne işi var
  • Salim 31.01.2022 08:33
    Osmanlıyı parçaladıkları gibi Ukraynayıda yine İngiliz oyunları ile parçalama derdindeler.
  • işte 31.01.2022 07:44
    abd ve ingilterenin derdi rusyayı yıkıp sibiryayı sömürmek. Ukraynayı piyon olarak kullanacaklar.
  • samse 31.01.2022 01:46
    hâdisat ne olursa olsun âlemin çarkı Türkiyenin lehinde dönüyor
Daha fazla yorum görüntüle