NTV'de Seda Öğretir'in sunduğu Yakın Plan programı konuklarından Barış Doster, 12 Şubat'ta bir araya gelecek 6 siyasi parti liderinin Putin-Makron'un oturduğu masa benzeri bir masa etrafında bir araya geleceklerini varsayarak olası konuşulacakları anlattı. 

"ADAYI PARTİ TEŞKİLATLARI DEĞİL LİDERLER BELİRLEYECEK"

Millet İttifakı'nın ortak adayını "partilerin yetkili karar organları karar vermeyecekler" diyen Barış Doster "CHP bunu Büyük Kurultay Delegasyonu'na sormayacak . Parti Meclisi'nde oylamayacak. MYK'da gündeme getirmeyecek. Kılıçdaroğlu A takımına hadi arkadaşlar parmak kaldırın demeyecek. Aynı şey Meral Akşener için de Gültekin Uysal için de geçerli. Temel Karamollaoğlu için de geçerli. " dedi. 

"KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLASA KARŞISINDA BİR ADAY DAHA OLACAK"

Bu adayın 6 genel başkanın bir araya gelmesi sonucu saptanacağını söyleyen Doster bu toplantı ile ilgili "Bir senaryo yazalım, salona girildi, Markon ve Putin'in buluştuğu o büyük beyaz masa etrafında buluşuldu. Kılıçdaroğlu, kendisini aday olarak gösterdi., Meral Akşener'in gönlünden geçenin Ekrem İmamoğlu'nun olduğunu herkes biliyor buna rağmen Millet İttifakı hatırına onay verdi diyelim, diğer tarafta ise 3'ü  Milli Görüş kökenli, ikisi Adalet ve Kalkınma Partisi'nde atkif görev almış 3 parti var. O kanadın temsilcileri geçmişteki bağlantıları ve kültürleri dolayısı ile Abdullah Gül'ü aday gösteriyoruz diyebilirler. Her ne kadar Gül bunu yalanlasa da fikri değişebilir." dedi. 

Ali Babacan'ın bir taraftan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için imza verip diğer taraftan Abdullah Gül için çalıştığını bildikilerini bu yüzden  ortaya en az 2 aday çıkacağını söyleyen Doster " Kılıçdaroğlu'na ise masada sadece 2 oy çıkacak. Rakibine 3 oy çıkacak. Bu yüzden o pilav daha çok su kaldırır" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'İN, DAVUTOĞLU VE BABACAN İÇİN SÖYLEDİKLERİNİ BİLİYORUZ"

Bu 6 partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem dışında "Türkiye'nin çok temel konularında bir araya gelmeleri mümkün mü" sorusunu soran Doster sözlerini şöyle sürdürdü:;  AK Parti döneminde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu'nun o döneme ilişkin en küçük bir özeleştirisi oldumu , Ali Babacan, bugün sonuçlarına çok kötü katlanmakta olduğumuz ekonomik sistemle ilgili bir tutarlı , kararlı bir özeleştiri verdi mi, enerji, yüksek faturalar , özelleştirme, işsizlik, enflasyon. Bunlarla ilgili bir özeleştirisini duyduk mu. Bu isimler kurultay delegesi değil, partide Genel Başkanlık, Başbakanlık, Ekonomi Bakanlığı yapmış Ahmet Davutoğlu'nun dış politika anlayışına özelde Suriye politikasına ki o dönemler Kılıçdaroğlu ve Akşener'in ne dediklerini biliyoruz, şimdi ne diyecekler" 

"6 PARTİ VATANDAŞIN KARŞISINDA PARLAMENTER SİSTEM  DIŞINDA BİRŞEY DİYEBİLECEK Mİ?"

Barış Doster  Güçlendirilmiş Parlamenter sistemde uzlaşan 6 partinin  nasıl bir dış politika izleyecekleri, Suriye politikası ne olacak, enerji politikaları ne olacak" diye sordu. Barış Doster, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dışında Türkiye'nin öncelikli konularına yönelik bir ortak dil olmadan girilecek seçimin sonucunu merak ettiğini söyledi. 

Yorumlar 56 Yorum Var
  • BAYRAK SEVDALISI 11.02.2022 20:31
    Rabbim Size Fırsat Vermesin İnşaallah cc. Sizin Gemiye binenleri bir mil gitmeden Denize dokersiniz!.. Demokrasi Çığırtkanlığı Yapacak siniz! Milletin Hakemliği ne Sandıkta ki Kararına %52Oya saygısızlık!. Sizin ki şu Demokrasi Değil! Bırakın aba altından sopa göstermeyi! Bu Aziz Milletimiz Sizleri iyi tanıyor artık. Eski Türkiye Yok artık! Bir Vatandaş olarak tafsiyem ! Projeleriniz le Vaadleri izle İnandırıcı olarak Milletin kendi kendine Demokratik yolları deneyerek Bu Aziz Milletimizin Gönlünü Kazanmayı Denemelisiniz derim!. Yirmi yıl önce AKP diye bir siyasi parti yoktu! Milletin Teveccühü ile Bugünlere geldik! Bu Aziz Milletimiz yirmi yıl önce sini çok iyi bilir
  • Mehmet 71 11.02.2022 20:23
    Valla bunlar cumhur başkanı adayı tesbiti,yuvarkak veya dörtgen mada tesbiti ,propoganda konuşmaları içerigi,asıl miletvekilş ne kadar kimin olacak gibi hususlar nasıl olacak diye BAŞLARInı kumdan çokaroncıya kadar seçim olur reis /60 la iktidarını devam ettirir vesdelam...
  • Kızıl elma 11.02.2022 13:10
    Nekadar işeyaramaz vasrsa birkareye girmiş topunuz gelseniz reyisin bir tırnagı bile olamazsınız
  • Konya ..42 11.02.2022 12:27
    6 sıda kurnaz ... Bunlar birbirlerini İYİ Yiyecekler..
  • Vatansever Adanalı 11.02.2022 12:10
    Emperyalist lerin MAŞALARI AİLE FOTOĞRAFI için bir araya geldiler. ALLAH HAYIRLI ETMESİN aldıkları maaşlar,kullandıkları her hizmet HARAM ZEHİR olsun,burunlarından ,ağızlarlarından fitil fitil GELSİN !!!!.
Daha fazla yorum görüntüle