2023 seçimlerine geri sayım başlarken konuyla ilgili CHP ve İyi Parti; Saadet Partisi dışında kurdukları Millet İttifakı'nın genişletilmesi için Demokrat, DEVA, ve Gelecek Partisi liderleriyle birlikte hareket etme kararı aldı.

2023 yılındaki seçimlere  birlikte girmesi beklenen 6'lı ittifakta Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmalarının yanı sıra görev taleplerinin de gelmesi ittifak kurulur kurulmaz krize yol açtı.

BABACAN VE DAVUTOĞLU'NUN İSTEKLERİ

Son olarak, CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Can Ataklı ittifak içindeki krizle ilgili açıklama yaptı.

Masada liderler arasında yaşanan kavgaları anlatan Ataklı; DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı yardımcılığı, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun da  eşit temsilcilik istediğini duyurdu.

"HERKES HADDİNİ BİLMELİ"

Ancak bu talepler karşısında sinirlenen Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu'nun "oyunuz kadar konuşun" imasında bulunduğunu belirten Ataklı, olayın perde arkasını şu ifadelerle anlattı.

"Davutoğlu son toplantıda 'Biz burada 6 kişiyiz burada temsili adalet olmalı diyor. Nedir temsili adalet; CHP neyse İyi Parti neyse ben de aynısı olacağım.' Onun üzerine Temel Karamollaoğlu devreye girerek, herkes haddini bilmeli diyor. Bunun üzerine Davutoğlu üsteleyince Karamollaoğlu tekrar sözünü kesiyor.

Daha sonra Ali Babacan da 'Madem birlikteyiz ben de Cumhurbaşkanı yardımcılığı istiyorum' diyor. Karamollaoğlu da mealen; 'Ufacık partileriz herkes yerini bilmeli' diyerek tekrar devreye giriyor. Kemal Kılıçdaroğlu da bunlara hiç ses çıkarmıyor."

Yorumlar 153 Yorum Var
  • MUŞLUADAM 07.04.2022 14:24
    AK PARTİ ARTIKLARINDAN MEDET UMAN MUHALEFET bu ülkeye hizmet etmez, KLASİK CHP ZİHNİYETİ GİBİ ÜLKEYİ PEŞKEŞ ÇEKTİRİRLER. HALK BUNLARIN UMURUNDA DEĞİLDİR. Chp nin yıllar sonra kazandığı İBB Başkanı yetersiz bakiye pardon besİT Ekrem kısaca eko seçim öncesi suya ulaşıma İNDİRİM HATTA SEMBOLİK DEĞER OLACAĞINI VAAT EDERKEN çok kısa sürede yaptığı fahiş zamların izahı yoktur. SUYU EKO DOLARLA ALIYOR, herhalde. MUŞLUADAM
  • Seyit Onbaşı 06.04.2022 22:56
    Çok Şey Var ! Yazılacak ve çizilecek Ama. Bu Altılı Benzemezler+Madalyonun Arkayüzündeki Tiyatro yu Çevirenler. Bilek Güreşinde yenilgiyi Doymak bilmeyen ler! Milletimizin Sırtını yere getirmek için, adeta Ülkemizi ve Milletimizi Derbest edip! Suriye, Irak, Afganistan,Yemen. Filistin, Libya ve Ukrayna'da Oynanan Oyunları Güzel Ülkemizin Ülkemiz üzerinde Oynamak İstiyor lar! Rabbim Fırsat Vermesin İnşaallah cc Amin. Tayyip Erdoğan İktidardan İndirilsin de Ne Olur da olsun!. Rahmetli Özal, Rahmetli Erbakan Hoca mıza da aynı sını Yaptılar.Milletimiz O Günleri İnşallah cc Unutmamış tır!
  • Adsız 06.04.2022 10:38
    Dalton kardeşler masa başinda
  • bülent 06.04.2022 10:25
    Allah hidayet versin...
  • Selahattin 06.04.2022 10:07
    Körlerinen sağlarlar,, , ancak birbirlerini ağırlar
Daha fazla yorum görüntüle