CHP'nin 3'üncü Genel Başkanı Bülent Ecevit'in yıllar önce 32.Gün programında CHP'nin ilkeleri ve daha fazla oy alabilmek için PKK'nın siyasi kolu bir partiyle işbirliği yapılamayacağını söylediği sözleri sosyal medyanın gündemine düştü.

Bülent Ecevit'in sosyal medyada dolaşıma giren eski bir videosu Millet ittifakıyla seçimlerde HDP ile işbirliği yaparak bazı kentlerde birinci olan ve sonrasında hala diyet ödediği Kemal Kılıçdaroğlu CHP'sine ders niteliği taşıyor. 

Binlerce kişinin paylaştığı videoda, Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32'nci güne röportaj veren Ecevit, CHP'nin izlemesi gerektiği yolu net ifadelerle anlatıyor ve terörü kırmızı çizgi olarak aktarıyor.

HDP ile ortaklığını her gün daha ileri bir boyuta taşıyan, sınır ötesi terör operasyonları için çıkarılan tezkereye bile 'hayır' diyen CHP'nin bugün izlediği siyaset ile Ecevit'in 'Kuvayı Milliye' partisi olarak adlandırdığı CHP arasındaki eksen farkı dikkat çekiyor.

Ecevit, çok konuşulan o videoda, "Cumhuriyet Halk Partisi, Misak-ı Milli'den ve Kuvayi Milliye'den doğmuş bir partidir. Yani Türkiye'nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumak için and içenlerin kurdukları bir partidir. O halde sırf Güneydoğu'da biraz daha fazla oy alabilmek için, Türkiye'yi bölmek istediklerini açıkça dile getiren kimseleri sırtında Meclis'e taşımış olan bir parti asla Cumhuriyet Halk Partisi'nin mirasçılığı iddiasında bulunamaz." ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar 55 Yorum Var
  • ADANALI ALİ 31.05.2022 09:24
    Rahmetli doğru söylemiş . Gerçekten. Gene rahmetli bir abimizden gidelim...CHP ve kuvayi Milliye ... Rahmetli Erol TAŞ gibi gülünecek bir durum...
  • cCc 31.05.2022 08:47
    Doğru söylemiş.
  • Sefer 31.05.2022 08:30
    Şeytanla anlaşma yapıyorlar
  • bulent 31.05.2022 05:31
    chp ittihad ve terakinin tabela değistirmiş halidir batinin hizmetkaridir kuvvayı milliyeyle alakası yoktur mason kuruluşudur küresel sermayenin uşağıdir
  • İngiliz Kemal 31.05.2022 01:35
    Allah Rahmet Eylesin, Nur içinde ol…. Sapına kadar Vatansever Atatürk ilkelerine sadık haram yemeyen, çalıp çırpmayan dürüst bir adamdı…
Daha fazla yorum görüntüle