MKYK sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kullanılan kelime Türkçe ise Türkçe kullanılacak. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir. Devletin başıdır. Nerede Türkiye nerede Türk kullanılacağı konusundaki hassasiyeti açıktır" dedi.

"KULLANILAN KELİME TÜRKÇE İSE TÜRKÇE KALACAK"

MKYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin yaptığı konuşmasında tepkilere yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kullanılan kelime Türkçe ise Türkçe kullanılacak. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir. Devletin başıdır. Nerede Türkiye nerede Türk kullanılacağı konusundaki hassasiyeti açıktır" dedi.

TÜRKİYE TALEP ETMİŞTİ

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e talebinin ardından yabancı dillerde "Turkey" olarak kullanılan ülke ismi, "Türkiye" olarak değiştirilmişti. BM Güvenlik Konseyi'nde ülke ismi ilk kez "Turkey" yerine Türkiye olarak kullanılmıştı.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Reisx 15.06.2022 10:01
    Sn. Cumhurbaşkanı'mızın bu konudaki açıklamalarına hiç gecikmeden ahlaktan yoksun bir şekilde tweet yazan sözüm ona ülke sevdalıları, Kadıköy de polise yumruk atanlar için her nedense 3 maymunu oynuyorlar. Demek ki kendilerine yakışanı yapıyorlarmış, yadırgamamak gerekir.
  • Ali Can Yücel 15.06.2022 09:33
    Turkish Airlines dünya çapında sayılı bir markadır. Bilinirliği yüksektir. Dünya dil de ingilizcedir. Sevsek de sevmesek de öyle. Turkey yerine Türkiye doğru bir karar. Ama Turkish Airlines güçlü bir ticari markadır. Adının değişmesi fayda değil zarar getirir.
  • bülent 15.06.2022 09:13
    Sırf eleştiri olsun diye eleştirilmez ki, Türkiye doğru olanı yaptı, olması gereken de buydu, hükümete ve Reise hassasiyetleri için çok teşekkür ediyoruz, bu tür şeyler muhalefetin aklına zaten gelmezdi...
  • yıldırım 15.06.2022 09:07
    Ermeni asaladan dönme pkk yı ve fetö yü iktidara getirmek için ortaklık yapın bu ülkeye çivi çakıp hizmet yapanları yargılayın. Kabahat sizde değil. Size bu cesareti veren kanunlar ve kanunları yapanlarda.
  • izmirli 15.06.2022 08:54
    hayır bu kararın neresini neden eleştiriyorlar. yuh artık yaa
Daha fazla yorum görüntüle