CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı canlı yayında HDP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tahmininden de daha sıcak baktıklarını ifade etti.

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun esas adaylık mesajını 29 Ekim günü vermeyi planladığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla ilgili Ankara kulislerinden bilgiler aktaran tv100.com yazarı Yarkadaş "Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kafasının net olduğu ve buna göre çalışmalarını şekillendirdiği artık ortada. Kılıçdaroğlu esas mesajını 29 Ekim günü vermeyi düşünüyor. Adaylığa bir tık daha yaklaşacak. 29 Ekim günü ‘Yeniden Cumhuriyet’ sloganıyla bir yürüyüş başlatmayı düşünüyor. CHP’li yetkililer adaylığın 6’lı masadan çıkmasını istiyor. Edindiğim izlenim, Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklamasını 6’lı masadan uzlaşarak çıkartıp yılbaşına doğru ya da yeni yılın ilk günlerinde açıklamayı planlanıyor." dedi.

 "CHP’NİN GÜNDEMİNDE ABDULLAH GÜL YOK"

"Kemal Bey’e yakın isimlerle konuştum" diyen Yarkadaş "Abdullah Gül’e kötü haber vereyim, CHP’nin gündeminde ve ajandasında Abdullah Gül yok." ifadelerini kullandı.

"HDP İKİ İSİM ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR"

Emek ve Özgürlük İttifakı kulislerinden ise Yarkadaş "Millet İttifakı, HDP’lilerin ve TİP’lilerin oy verebileceği bir aday çıkarırsa bu iki parti aday çıkartmamayı tartışıyor. Eğer Millet İttifakı, HDP ve TİP’lilerin oy veremeyeceği bir adayla çıkarsa HDP iki isim üzerinde çalışma yapıyor, kafalarına yatmayan bir aday çıkarsa bu iki isimden birini kamuoyuna deklare edecekler. Selahattin Demirtaş'ın da Kemal Bey'e uzak değil, sıcak yaklaştığını yaptığım görüşmelerden edindim." izlenimini aktardı.

Yorumlar 78 Yorum Var
  • abdullah 23 07.09.2022 16:17
    kılıçtaroğlunun adaylığı bu halkın aklı ile alay etmektir.6 lı ganyan oynayanlar bile hiç bir zaman sütçü beygirine para yatırmazlar.8 kere seçim kaybetmiş birini aday göstermek bu halkın aklıyla alay etmektir. yoksa format mı attınız kemal beye.
  • erdem 06.09.2022 20:35
    bir aday, ikide eş başkan adayı koysunlar. daha kolay anlaşırlar.
  • Alia 06.09.2022 20:17
    Hdpkk’nın 10 numara sempatizanı… neden onu desteklemesinler… her yöne müsait…
  • Okuyorum 06.09.2022 18:45
    Erken açıklamayın, çok yıpratırlar çookk. SENİ YERLER YERLER, SENİ HAM YAPAR BU YEDİLER.......
  • EvladıFatihan 06.09.2022 17:53
    Chpkk gelirse bu ülkede durulmaz artık. Zulüm başlar o kadar temel mollacılar biz size de çalıştık deseler de başörtülü bacılarımız en büyük zulümlere maruz kalacaklar. Ayrım nasıl yapacaklar yani şöyle mi diyecekler biz fetöcüydük başımıza bakmayın nasıl ispat edecekler de chpkkya kendilerini kabul ettirebilecekler.
Daha fazla yorum görüntüle