HDP Merkez Yürütme Kurulunca 6 Ekim 2014'te yapılan açıklamanın ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından Aynularab bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde 6-9 Ekim tarihlerinde barikatlar kurulup yollar kesildi.

Olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi. Şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu, Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 35 kişi yaşamını yitirdi, 435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi yaralandı.

Terör örgütü yandaşlarının saldırıları sonucu çok sayıda ev ve iş yeri ile okul, Kur'an kursu, kültür merkezi, müze ve yurt binasında hasar oluştu. Şiddet eylemlerinin devlete maliyeti 300 milyon liranın üzerinde olurken olaylar nedeniyle zarar gören esnafa devlet tarafından yaklaşık 50 milyon liralık ödenek sağlandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tesis edilen huzur ve güven ortamına zarar veren şiddet eylemleri, can ve mal kayıplarının yanı sıra sosyal yaşama, turizme ve ekonomiye ağır darbe vurdu.

''BU AÇIK BİR AYAKLANMA''

ÜLKE TV'de ekranlara gelen Akşam Baskısı programında konuşan Zafer Şahin, ''Türkiye'nin 35 ilinde sen bir ayaklanmanın provasını yapmışsın. Ayn el-Arab'ta ya Kobani'de Işid'in alacağı ve orada katliam yapacağına dair uluslararası haber ajansları haberler geçiyorlardı. Ve Türkiye o dönemde 200 bin kişiyi içeri aldı. Türkiye, bütün terör örgütlerine yönelik bir operasyon başlatmak isterken ABD yalnızca Işid'e yönelik bir operasyon başlatmak istiyordu. Türkiye o dönem 200 bin kişiyi içeri alıyor tıpkı Halepçe katliamında olduğu gibi. Tıpkı Suriye iç savaşında olduğu gibi. Her zaman fedakarlık yapan ülke ama içerde böyle olaylar oluyor. Bu neden oldu? Kulaklarına fısıldanan şey şuydu: Türkiye, Suriye ve Irak gibi üç parçaya bölünecek ve bir parçası size verilecek. Ana plan buydu kimse kimseyi kandırmasın. Demokratik özerklik diye bunun altyapısını hazırlamışlardı zaten.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 27 Yorum Var
  • KaraBela 08.10.2022 11:54
    Devletten isteğimiz bize 1 saat ver komle üzerinden geçelim bakın sorun kalıyormu?
  • Asayiş 08.10.2022 11:31
    hadi bir yapın.İsyan=Ölüm fomül bu.Buyrun namussuzlar.Zaten bu güzel toprakaları fazla kirlettiniz.Nizamlara uymayana UYDURURUZ ve de HAKKIYLA TAM.Nokta
  • Duyarlı 08.10.2022 10:29
    Kobani hainleri , tahrikçileri ve destekçileri hapislerde çürüyecekler. İnşallah. Onlara asla acımayalım. İnsan değiller ve insanlıktan nasiplerini almamışlar.
  • ali ünlüer 08.10.2022 10:03
    Tamam, türkiye bölünecek ve bölünecek olan bölgeler rahat yaşayacak sanki, küresel devletlerin kölesi olacak
  • TURANİST 08.10.2022 09:15
    Valla hiç kimse kusura bakmasın. 500 yıl Selçuklu 600 yıl Osmanlı ümmet İmparatorluğunda bir müslüman olarak Arnavutlar Lazlar Gürcüler Boşnaklar v.b gibi birbiriyle kaynaşmamış halklar dış güçler tarafından istismara kahbeliğe ve hainliğe elverişli olurlar. Kullanılırlar. Tıpkı tarihte Rumların Ermenilerin kullanıldığı gibi.
Daha fazla yorum görüntüle