İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından tüm verdiği vaatleri unutan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun birçok projeyi durdurmasıyla ilgili paylaştığı videoyu yayınlayarak, ''Dünyada Aynı Anda En Çok Proje Durdurulan Şehir: İstanbul'' dedi.

4 METRO HATTI DURDURULDU

İmamoğlu İBB’si; AK Parti döneminde başlatılan Sancaktepe-Yenidoğan, Yenikapı-Sefaköy, Kirazlı-Halkalı metro hatlarının inşaatını sürdüremeyip durdurdu. Projesi, izinleri ve finansmanı hazır olan Kağıthane-İstinye metrosuna kazma bile vurulamadı. İmamoğlu’nun ekipleri, yapımını beceremedikleri Sancaktepe-Yenidoğan metrosundaki inşaat sahasını toprakla doldurarak tarihi rezalete imza attı.

BAŞAKŞEHİR ŞEHİR HASTANESİNE YOL YAPAMADI

İBB himayesinde yapımı süren Kirazlı-Halkalı metro çalışmaları 3 senede sadece % 5 ilerleme kaydetti ve durduruldu. 2017’de AK Parti döneminde başlatılan ve yüzde 4 oranında bitirilerek İmamoğlu yönetimine teslim edilen hatta 3 senede kaplumbağa hızıyla yol alınarak %9 seviyesine getirilebildi. Nihayetinde çalışmalar Temmuz 2022’de durduruldu. Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarını ‘bütçe yetersizliği nedeniyle’ yapamayacağını duyuran CHP’li Ekrem İmamoğlu, yol bile yapamayan belediye başkanı olarak tarihe geçti.

ÖĞRENCİLERE AYLIK AKBİL İNDİRİM KARARINI VETO ETTİ

AK Parti-MHP grupları tarafından, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) alınan toplu ulaşıma yüzde 40 zamdan öğrencilerin muaf olması, aylık öğrenci abonman ücretinin zam farkının İBB tarafından karşılanması teklifi oya sunulmuştu. Karar, tartışmalar arasında oy çokluğu ile kabul edilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclisten geçen indirim kararı hakkında açıklama yaparak veto edeceğini duyurmuştu. İBB Başkanı bir diğer meclis oturumunda öğrencilerin yüzde 40 zamdan muaf tutulması kararını veto ettiğini açıklamıştı.

Yorumlar 62 Yorum Var
  • ÜLKÜCÜ KÜRT 21.10.2022 10:40
    Alın işte her şey çok güzel oldu. Bi İnsana kızıp Güzelim İstanbulu yamyamlara verdiniz
  • Hakkarimm 21.10.2022 10:26
    Yazık oldu İstanbul'a çalıp cirptilar bu sefer ak parti kazansa bile enkazı devralacak İBB yi batırmak bu kadar kolay olmamaliydi
  • 1071 Devlet 21.10.2022 10:12
    Proje Başkan...Deniz Bitti.. Hedef Bitti..
  • bülent 21.10.2022 09:32
    Adam dünyada bir ilki gerçekleştirdi, hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir şey, Dünyada eşi benzeri yok, helal olsun hiç kimsenin aklına gelmemişti gelemez de; TEMEL ATMAMA TÖRENİ..... Vay be..
  • Vatansever 21.10.2022 09:31
    Bunlar ülkenin başına geçsin, aynı şeyi Türkiye için de söyleriz. Çünkü bunlar bu memlekete düşman, ve bizim bir kesim insanlarımız da bunların peşinden gidiyor hala. Hatta onlara sorsanız İstanbulda herşey çok güzel de derler size,sanki metrolarda yaya kalanlar kendileri değilmiş gibi
Daha fazla yorum görüntüle