CHP'den ayrılan Mehmet Ali Çelebi ve İYİ Parti'den ayrılan İsmail Ok canlı yayında neden AK Parti'ye katıldıklarını açıkladılar.

AK Parti'ye geçiş sürecini anlatan Çelebi, "Neden CHP'den ayrıldım? Aslında 2 sene oldu. Tek bir cümle ile özetleyebilir. Demirtaş'a şeref madalyası, Çelebi'ye linç kampanyası. HDP'li denklemde PKK ile mücadele edilemez" ifadelerini kullandı. Çelebi, "Biz cezaevindeyken FETÖ'cülerle sadece Başkan Erdoğan mücadele edebilir diyorlardı. Bu kumpasları Erdoğan bozar dedik" şeklinde konuştu. İsmail Ok, İYİ Parti'nin Sorosçular tarafından yönetildiğini belirterek, "Önemli görevlere isimleri getirebilmek için partiye milyon dolarlar yağdırdılar. Günaha ortak olmak yerine partiden ayrıldık." diye konuştu.

2020 yılının Şubat ayında İYİ Parti'den istifa eden Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, geçtiğimiz aylarda AK Parti saflarına geçmişti.

Ok'un ardından bir dönem CHP'de de siyaset yapan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de geride kalan günlerde AK Parti'ye katıldı.

İki vekil, A Haber ekranlarından yayınlanan Arka Plan programına konuk oldu.

"TERÖRE DESTEK VERENLERLE OLAMAM"

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Teröre destek verenlerle olamam" ifadelerini kullanarak CHP'den istifa sürecini anlattı.

Çelebi, "Neden CHP'den ayrıldım? Aslında 2 sene oldu. Tek bir cümle ile özetleyebilir. Demirtaş'a şeref madalyası, Çelebi'ye linç kampanyası. Teröre destek verenlerle olamam. CHP, Demirtaş'a şeref madalyası taktı beni linç etti" şeklinde konuştu.

"ATATÜRK'E SOYKIRIMCI DİYEN HDP İLE NASIL YAN YANA GELDİLER"

CHP içerisindeyken parti yönetimine "HDP ile aranıza mesafe koyun" çağrısında bulunduğunu kaydeden teğmen Çelebi, "Biz Atatürk'e soykırımcı diyen HDP ile nasıl yan yana gelebiliriz diye sorduk" dedi.

"HDP ile nasıl yan yana gelebiliriz diye sorduk, başımıza gelmeyen kalmadı" ifadelerini kullanan Mehmet Ali Çelebi şunları söyledi;

HDP yönetimi ile aranıza mesafe koyun dedik. 10 Aralık yapılanması var partide ve bölücü, ayrılıkçı bir yapı var. Canan Kaftancıoğlu, Atatürk'ün sözlerini militarist bulmuş, teröristleri anmıştı. Biz Atatürk'e soykırımcı diyen HDP ile nasıl yan yana gelebiliriz diye sorduk. HDP Sözcüsü Ebru Günay, 1915'teki Ermeni Soykırımını Dersin Soykırımı izlemiş diyor. Buna bir tek ben tepki verdim. Neden mi ayrıldım? İşte cevapları.

Işığımız Öcalan diye HDP yönetimini toplantıda sordum. Bu ikisinin yan yana gelme olasılığı nedir dedim, HDP'yi örgüt ile ilişkilendirmeyin dediler. Benimle birlikte 2 vekil bunları ifade etti. Başımıza gelmedik kalmadı."

Taban bizimle aynı düşünüyor. Burada bir baş, gövde uyumu sorunu var. Ünal Çeviköz, 'Azerbaycan'a maalesef yardım ettik' diyor.

Mavi Vatan ifadesini kayıtlara geçen ilk isimlerden birisiyim. Çeviköz, 'Yayılmacılık' diyerek Türkiye Cumhuriyetine karşı bir tutum sergiledi, biz de buna karşı durduk.

"BİZİ YARGILAYAN FETÖ'CÜLERİ GÖREVE GETİRMEK İSTİYORLAR"

FETÖ ile itisakı nedeniyle görevinden uzaklaştırılan KHK'lılara CHP'nin verdiği iade-i itibar sözü de Çelebi'nin gündemindeydi.

Mehmet Ali Çelebi, "FETÖ'ye destek söylemi büyük tehdit. CHP bizi yargılayan FETÖ'cüleri göreve geri getirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

CHP içerisinde koşulsuz biat havasının hakim olduğuna dikkat çeken teğmen Mehmet Ali Çelebi, "Kurultay yapılsın dedik, mobinge uğradık. CHP içerisinde koşulsuz biat durumu oluşmaya başlamıştı" dedi.

"CHP'DE BİZE SELAM BİLE VERMEMEYE BAŞLADILAR"

Teröre ve teröristlere destek söyleminde bulunan, TSK'nın sınır ötesi operasyonlarına dil uzatıp SİHA'lara kara çalan Sezgin Tanrıkulu'nun kendisini CHP'de istemediğini ifade eden Çelebi, "CHP'de bize selam bile vermemeye başladılar. Sezgin Tanrıkulu gibiler bizim duruşumuza itiraz etti, bizi CHP'de istemediler" açıklamasını yaptı.

Muhalefetin Başkan Erdoğan'a düşman tutum sergileyip, bunun üzerinden siyaset yürüttüğüne dikkat çeken Çelebi, "Türkiye'nin geleceği benim şahsi meselemden önemli. Erdoğan düşmanlığı ile siyaset yapılmaz" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Çelebi, "HDP'li denklem PKK ile mücadele edemez. Babacan'ın olduğu denklemde FETÖ ile mücadele edilemez" dedi.

İşte Mehmet Ali Çelebi'nin açıklamalarından satır başları;

"CHP'LİLER ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERE 'AH' ÇEKİYOR"

HDP'nin bakanlık vadedildi. İl başkanlıklarını bile PKK'nın askerlik şubesi görenler, bakanlık alırsa siz düşünün.

Tezkereye hayır verdiler. Ben daha önce istifa ettim ama o zaman orada olsaydım yine istifa ederdim. Bu çok ciddi bir problem Türkiye açısından.

CHP, HDP'nin 'sözde soykırım' önergesine tepki vermiyor. Öldürülen teröriste 'ah' çekiyorlar. Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lardan rahatsız olması var. Tanrıkulu bizim duruşumuza itiraz etti.

KHK olayı da Türkiye için büyük bir tehlikedir. Milletvekilliği çok önemli değil. Bizim derdimiz millet.

Biz itirazlarımızı sürekli yaparken, daha 15 günlük vekilken kurultay olması için imza verdim CHP'liler bana selam bile vermedi. Mobbing yapıldı, yanımıza en fazla 5 dakika oturabiliyorlardı. Şeytanlaştırıldık. İçerde mücadele imkansız hale gelmişti. Evlendim, Sayın Kılıçdaroğlu şahidimdi ama şu an herkes benimle aynı düşünüyor.

Hem Çelebi, hem Ahmet Altan olmaz. Hem Çelebi hem Kaftancıoğlu olmaz. Rahatsızlıklarımı söyledim ama bir cevap alamadım. Ben tutuklanan ilk muvazzaf subayım.

"MUHARREM İNCE'YE BİR EL DOKUNDU, 6'LI MASAYI DESTEKLEMEYE BAŞLADI"

Memleket Partisi'ne geçme maksadımız, Muharrem İnce'nin Mavi Vatan diyemeyenlerle, FETÖ diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum demesiydi.

Bir el dokundu ve İnce, 6'lı masayı desteklemeye başladı. Bununla ilgili itirazlarım oldu. Hepsi yan yana gelirse yapacağımız bir şey yok diyordu. Kuruluş rotası terkedildiği için, ayrıldığımız yerde ne işimiz var diyerek istifa ettim.

Cumhur İttifakı neden tutarlı? Birinci saniyeden bu yana çizgimiz hiç değişmedi. Anayasa ilk 4 madde... Türkiyeliyim demeye başladılar. Türk Milleti denir. Hangisi kullanabiliyor? Sadece Erdoğan ve Bahçeli kullanıyor.

HDP'nin olduğu denklem PKK ile mücadele edebilir mi? Çok ciddi bir güvenlik açığı doğuyor. Tezkere kararlarına bakıyorsunuz, 6+1'in geldiği denklem gelirse şehit verdiğimzi kazanımlar boşa düşer. Ali Babacan, kumpas davalarını yeniden açacağım diyor. Türkiye'nin geleceği şahsi menfaatlerimizden üstündür. Erdoğan gitsin ne olursa olsun diye bir mantık olur mu?

"CEZAEVİNDEYKEN 'FETÖ İLE SADECE ERDOĞAN MÜCADELE EDEBİLİR' DİYORDUK"

CHP'den istifa sürecinde Şebnem Korur Fincancı'yı neden baştacı yapıyorsunuz diye söyledim. Biz cezaevindeyken FETÖ'cülerle sadece Başkan Erdoğan mücadele edebilir diyorlardı. 15 Temmuz direnişinde Erdoğan direnmeseydi hepimiz katledilmiştik diyorlar. Bu kumpasları Erdoğan bozar dedik."

Yorumlar 37 Yorum Var
  • İsmail 21.10.2022 11:42
    Sayınlar (isimlerinizi bile yazmak istemiyorum) ; ''..."BİZİ YARGILAYAN FETÖ'CÜLERİ GÖREVE GETİRMEK İSTİYORLAR" şu kurduğunuz cümle dahi söylediklerinizin doğru olmadığı hususunda delildir... Kaldı ki; İKTİDAR OLMAK demek, bir şeyleri tespit etmek, dedi-kodu yapmak, hain, terörist demek gibi safsatalarla uğraşmaz, söylenilenler doğru ise Devletin Organları vasıtasıyla ve delileriyle YARGIYA havale eder ve cezalandırılmalarını sağlar.... Bu yapılmıyor ve ya yapılamıyorsa söyledikleri yalan ve iftiradan öte geçmez ve ZULÜMDÜR . Allah ZULMEDENLERİ sevmez...
  • Gerçekler 21.10.2022 11:22
    Masada taşların yeniden dizildiği bir ortamda açta kalsam reisi destekleyeceğim.Ama ondan bir ricam var,bu dönemde belki görmüyor ama parti içinde cebini doldurmaya çalışanlarıuzaklaştırsın.İhaleler daha şeffaf olsun.Adı yolsuzluğa karışanı direk yüce divana yollayıp mal varlıklarına el koysun.Nasıl fetö PKK için mal varlıklarına el koyuyorsa onlar içinde yapılsın.Bu kutlu yürüyüşte artık ustalık döneminde bitti,artık profesör olsun.Hata yapan babası olsa gözünün yaşına bakmasın
  • kayserili 21.10.2022 10:44
    Gercegi gorup AKPye gecen tum vatan severlere selam olsun
  • Barbaros03 21.10.2022 10:24
    M.ALI ÇELEBI ,ADAMSIN kardesim
  • Akpartili 21.10.2022 10:21
    Ben chp den Ak partiye geçtim doğru opan herşeyi akpartide görüyorum Bizim vatanımızdan baska vatan yok batı oyun oynuyor muhalefet batının yanında oynuyor o yüzden akparti en doğru karar benim için
Daha fazla yorum görüntüle