Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Saha EXPO'da Haber7'nin sorularını yanıtladı. Varank, şunları söyledi: 

"Bizim beklentilerimizin de üzerinde bir ilgi ve alakayla devam ediyor. Özel sektör şirketlerinin bir araya gelerek kurduğu bir kümelenme. Bu kümelenme içinde 800 firmamız başta savunma sanayii kabiliyetleri olmak üzere Türkiye'nin ihtiyacı olan alanlarda nasıl üretim yapabiliriz diye gayret gösteriyor. Bu kümelenmenin her yıl düzenlediği Saha EXPO'dayız. Bu sene 900'ün üzerinde firma fuara katılıyor. 

Dünden beri farklı ülkelerin genelkurmay başkanarını, savunma bakanlarını ağırlıyoruz. İngiltere Savunma Bakanı bugün burada. Türkiye'nin 20 yılda elde ettiği savunma sanayii alanındaki ivmelenmenin aslında ne kadar büyük bir etkisi olduğunu da bu fuar sayesinde görebiliyoruz. Özel sektörümüzün öncülüğünde savunma sanayiinde müthiş başarı hikayeleri yazıyoruz.

Geçen gün Tayfun füzesiyle ilgili haberler çıktı. Yunanistan'dan birtakım tepkiler geldi. Tayfun katı yakıt kullanan bir roket ama burada gördüğünüz roketler jet motoru dediğimiz motorlar ve bunlar seyir füzelerinde kullanıldıkları için aslında çok stratejik bir teknolojiden bahsediyoruz. Bunların menzillerini dikkate aldığınızda aslında yakın zamanda yapılan tartışmaların çok daha ötesinde kabiliyetleri biz Kale grubunun yaptığı çalışmalar sayesinde elde etmiş olabileceğiz.

Bütün firmalarımız yeni ürünlerini tanıtıyor. Birazdan ROKETSAN yeni bir ürünü tanıtacak. Biz Türkiye Uzay Ajansı olarak küp uyduların geliştirilmesi yol haritamızda iki önemli imzayı dün attık. Küp uyduların etki sistemleriyle ilgili. Ama aynı zamanda elektronik sistemleri ve navigasyon sistemleriyle ilgili imza attık. Bu manada iş birlikleri devam ediyor. Sürpriz var mıdır diye sorarsanız; aslında bu fuarda Türkiye'nin kabiliyetlerini görmek bir sürpriz. Buraya gelip etkilenmeyecek hiçbir insan ben tahayyül edemiyorum. Her gün bir sürprize hazır olmak lazım."

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Kurtalan 28.10.2022 08:51
    Kale grubu ingilizlerle ortak. Savunma sanayii için inanılmaz ingiliz ilgisi ve ortak girişim talebi var. Amerika-avrupa ve ingiltere arasında ki bilek güreşi bizim lehimize işlere de yariyor bazen. Değerlendirmek lazım.
  • Doğrucu Davud 27.10.2022 23:00
    Tuvalet ve çeşme açan uzaylı yaratıklar için yapılacak çapsızlık anıtı ne zaman ?
  • M.D. 27.10.2022 19:49
    YÜCE ALLAH'IM,,, hepinizden razı olsun sizlere her zaman muvaffak eylesin yar ve yardımcınız olsun her zaman hepinizi korusun inşallah sağ olun var olun iyi ki varsınız sizlerle gurur duyuyoruz Onur duyuyoruz Şeref duyuyoruz...
  • Şems 27.10.2022 19:36
    Ali adıgüzel denen yorumcu millî duygudan yoksun gözleri ve aklı olup ileri düşüncesi olmayan çevresini görmeyen zat sizlerin olmasida bu ülkenin yavaşlamasına musallat olanlar yıllarca, ALLAH size zihin ve hissetme açıklığı versin ne diyelim it ürür kervan yürür.
  • Akıncı 27.10.2022 19:27
    Sayın bakan şu heykellerede bir motor gelistirinde onlarda hareket etsin
Daha fazla yorum görüntüle