6'lı masanın ortak aday hayali suya mı düştü? Adaylık yarışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında çatlağa mı neden oldu?

Kılıçdaroğlu'nun hem ABD ve hem de İngiltere ziyaretinden sonra farklı olaylar gelişmeye başladı. Bir anda Halk TV'ye çıkarak adaylık için atağa kalkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğer tarafta Mansur Yavaş'a "aday olursan destekleriz" dediği iddia edilen Akşener...

Ülke TV'deki En Sıradışı programına katılan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, 6'lı masadaki adaylık kavgası hakkında çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"AKŞENER MASADAN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR"

Övür'ün açıklaması şöyle:

"İşin doğrusu net değil. Ama suya düşme ihtimali yüksek görülüyor. İYİ Parti ile Kemal Kılıçdaroğlu ilişkisinde daha önce de konuştuk. "Noter değiliz. Kazanacak aday" yaklaşımları...

Sadece Meral Akşener'in ağzından değil, yardımcıları da çıktığında hep benzer şeyleri söyledi. Mesela Tatlıoğlu çıkıp 3 adayın ismini saydı. "Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş. Bu üçü kazanabilecek aday" diye saydı.

Çok açık bir şekilde saydı. Bunların hepsi işaretti. Neyin işaretiydi? Kemal beyin adaylığına karşı bir işaretti.

Şimdi 14'ünde bir toplantı yapacaklar. Benim görüşüme göre, Akşener sıkışmış durumda. Masadan kaçmaya çalışıyor.

Çünkü Akşener masada oturarak Kemal Beyin bir stratejisinin bir parçası haline geldi. Kemal bey onu masaya oturtarak, onu ve diğer 4 muhafazakar partiyi, sağcı milliyetçi partiyi oraya oturtarak kendisine mahkum kıldı.

Masayı birinin dağıtma ihtimaline karşı da, sürekli, "aday değilim" dedi ama aday gibi davrandı. Onun aday gibi davranması ötekileri de çileden çıkarttı.

"Bir dakika dur buradan çıkacaktı" diye ama hiçte o ortak zihni zedelemeden adaymış gibi kendisini öne çıkardı. Ve anketlere bakınca Kemal beyin bir kıpırtı içinde olduğu ve son çıkan anketlerde Kemal beyin Mansur Yavaş'ın da önüne geçen bir pozisyon da görünüyor."

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Adnan 11.11.2022 08:59
    6'lı değil 66'lı da olsa bunlardan bir cacık olmaz. Ortada samimiyet yok, her biri farklı hesap peşinde olduğundan bunlar asla ortak adayda birleşemez. Çünkü hepsi ihanet içinde.
  • gerçek nuri 11.11.2022 08:37
    tek başına iktidar olması için çok iyi adayları toplaması gerek
  • Vanlı 11.11.2022 07:22
    Milliyetçi ülkücü parti Pkk nın ortağı olmuş
  • İbrahim 11.11.2022 07:22
    Kardeşim bunlar daha aylardır bir adayda anlaşamadılar birde düşün hadi diyelim iktidar oldular vay halimize nasıl memleketi yönetecekler Allah muhafaza
  • Abdülbaki Yeşil 11.11.2022 05:49
    Bunlar ABD elçisi yani CİA MOSSAD FETÖ ajanı onlar ne derse o olur bekliyorlar seçimi ikinci tura bırakmak için nerde ne kadar türk düşmanı varsa faaliyette. Amma millet çok tecrübeli yemiyor Allah bunları rezil etti edecek inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle