İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verilmesinin ardından yaşananlar Altılı masayı karıştırdı.

İmamoğlu'nun, kararı aralarında Akşener'in de bulunduğu siyasilerle takip etmesi ve karar sonrası Akşener'le sarıldığı görüntülerin basına yansıması dikkat çekmişti. Saraçhane'de yapılan açıklamalarda da Akşener'in İmamoğlu ile yakın görüntü vermesi, Altılı masanın diğer liderlerinin aksine Kılıçdaroğlu'nu aramayarak muhatap olarak doğrudan İmamoğlu'na yaklaşması Altılı Masa ve CHP'deki karışıklığı gözler önüne serdi.

Katıldığı Halk TV yayınında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, "Meral Akşener'in sahneyi daha büyük bir ağırlıkla doldurması CHP'nin kimi yöneticilerinde ve tabanında rahatsızlık yarattı" ifadelerini kullandı.

Konuya köşe yazısında da değinen Saymaz, CHP'li üst düzey bir ismin kendisine yaptığı açıklamada "Biz iki şey gördük. Bir: Meral hanımın partimizin içine dönük atağını ve bu ataktan bir şey çıkmayacağını gördük. Cumhurbaşkanı adayımızı Meral Hanım belirlemeyecek" ifadelerini kullandığını, Kılıçdaroğlu'nun dava günü ceza çıkmayacağını düşünerek Berlin'de bulunmasının Akşener'e alan açtığını söyledi.

Saymaz, Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını, gönlünden geçen ismin İmamoğlu olduğunu ortaya koyduğunu, iki gün üst üste yapılan Saraçhane mitinglerinin CHP yönetimini rahatsız ettiğini belirtti.

Yorumlar 48 Yorum Var
  • Vatandas 18.12.2022 01:13
    Ezbere sıyaset yapılmaz bır dayanagı olmalı ıdolojının durustluk ararım sıyasetı zaten sevmezdım artık ıgrenmeye basladım .
  • Misafir 18.12.2022 01:10
    Kişi sel gelişim kurslarını kapatın milleti ben yapıyor (insanları bireysellestiriyor
  • Tekirdağ lı 18.12.2022 01:09
    Türk halkının zekasıyla alay eden bu şahıslara tek önerim artık bu ülkenin yakasından düşmeleri olacaktır. Maalesef ülkemizde çok büyük bir muhalefet sorunu var. Son derece başarılı işlere imza atan ancak bir o kadar da yıpranmış olan iktidarın alternatifini haziran 2023 seçimi değil de bir sonraki seçime kadar oluşturmak gerekir. Mevcut muhalifler içerisinde bu görevi yerine getirecek bir kişi veya oluşum an itibariyle bulunmamaktadır.
  • Tuğba 18.12.2022 01:06
    Sayın Abdurrahman Uzun'un dediği gibi kurban olsun ablan sana ne iyi oldu bu hapis cezası der gibi sarılmış diyor ya hakikaten de öyle bu kadından nefret ediyorum hemcinsim olduğu için utanıyorum fırsatçılıktan başka bir şey değil yaptığı
  • Karanlık Kemal 18.12.2022 00:38
    Fondaş gazeteci.
Daha fazla yorum görüntüle